Малко преди албумът "Ruth" да бъде издаден по света, младата българска изпълнителка получи признание от двама водещи в различни програми на британското радио Би Би Си (BBC).

Песента "Dissonant" от новия албум на Рут Колева се завъртя в шоуто на Хюи Морган, познат на публиката като фронтмен на Fun Lovin` Criminals. Водещият пусна "Dissonant" в предаването си на 18 януари, наред с песни на Арета Франклин и Джос Стоун.

Лондонската програма на Би Би Си пък отправи покана към Рут за изпълнения на живо в предаването на култовия музикален журналист Робърт Елмс. Българката пя в ефира на медията на 14 февруари като гост в 3-часовото предаване.

Вторият студиен албум "Ruth" ще бъде издаден на 20 февруари в САЩ, Европа и Азия. Той бе представен у нас в края на 2013 г.

Българските фенове на певицата ще имат възможността да я чуят и видят на живо в Sofia Live Club само два дни след световната премиера - на 22 февруари. С този концерт Рут ще представи официално новото си видео - към втория сингъл от албума, песента "Turn This Around".