За всеки човек думата "впечатляващ" означава различно нещо. Някои се впечатляват от луксозни петзвездни хотели, други от малка, но удобна палатка в планината.

Днес ви представяме класация на британския блог за пътешествия goeuro.co.uk на най-невероятните хотели на Стария континент - уникални по рода си и много привлекателни за туристите.

Хотелът на дървото, Харадс, Швеция

Горе високо на дървото може да намерите не просто къщичка, а цял хотел. Бихте могли да избирате измежду статята с гнездо на птица, куб с огледала или огромен космически кораб за почитателите на "Междузвездни войни", например.

Хотелът-самолет, Стокхолм, Швеция

Тази Скандинавска държава определено може да се похвали с невероятни места за отсядане. Хотелът-самолет разполага с 33 стаи, една от които в опашката на самолета, кафе и бар. Това може да е първият път, в който наистина да спите в самолет, в буквалния смисъл.

Най-добрите градове за луд студентски живот

Хотелът-сапунен мехур, Марсилия, Франция

Ако сте се чудили какво е да спите на открито и в същото време да не сте точно на открито, то това е точният хотел за вас. Ще можете да усетите красотата на гората в покрайнините на Марсилия, далеч от всеки хорски шум.

Хотелът с прозрачен покрив, Каклаутанен, Финландия

Всяка от стаите разполага с прозрачен покрив с невроятна гледка. Ще се почувствате като потопени в ледовете, но и ще имате възможност да наблюдавате съвсем отблизо Северното сияние. Какво по-романтично от това?

5 европейски града, които да посетите през зимата

Хотел "Червено хвърчило", Поуис, Уелс

Може да изглежда неудобно, но всъщност не е, защото отвътре този хотел е наистина уютен. Всяка стая е отделна палатка на върха на дърво за оптимално усамотение и сливане с природата.