Шоколадът е сред най-популярните продукти на планетата, а продажбите на шоколадови изделия в световен мащаб възлизат на над 100 млрд. долара.

Въпреки това Международния център за тропическо земеделие е уплашен от прогнозите, че до 2050 г. в резултат на изменението на климата, този деликатес може да изчезне.

Но докато това се случи, производителите на сладкиши измислят нови комбинации от вкусове и пълнеж за шоколад. Разберете кои са те ето ТУК!

Шоколад от камилско мляко

В Обединените арабски емирства камилското мляко е популярен продукт: можете да ядете сладолед от камилско мляко или да си купите кутия мляко от супермаркета, но все пак най-голям интерес сред потребителите предизвиква шоколада, направен от камилското мляко.

Необичайният деликатес се произвежда от Al Nassma на основата на традиционните ориенталски сладкиши с мед и ядки, а представители на компанията твърдят, че този традиционен шоколад е по-здравословен, поради по-ниското съдържание на мазнини и е подходящ дори за диабетици.

Прочетете още: http://profit.bg/news/Naj-neobiknovenite-vidove-shokolad/nid-120799.html