Случвало ли ви се е да прочетете някой напълно шантав козметичен съвет в списание или дамски сайт? А имате ли приятелки, които сериозно експериментират в сферата на разкрасяването с често плашещи похвати?

Да, сигурни сме, че сте имали вземане-даване с налудничави трикчета за здрава коса, блестяща кожа и дълготраен грим. Ето кои са нашите топ трикчета в графата „По-добре не опитвай“:

Урина за изсветляване на косата

Сериозно, чували сме, чели сме и сме се чудили дали някоя дама е опитвала да изсветли косата си с урина. За подобни процедури с лайка знаем и сме опитвали, но с урина...

Вагинален крем върху лицето

Според някои козметични съветници вагинален крем за локално лечение на вулвовагинални инфекции е изключително полезен за кожата на лицето. И върши същата, че и по-добра работа от обикновения хидратантнен и подхранващ дневен крем.

NB: Само да отбележим, че в листовката на първия вагинален крем, на който попаднахме в аптеката (водени от интерес и любопитство към съдържанието му), пишеше: „...вагиналният крем съдържа метил парахидроксибензоат, пропил парахидроксибензоат и пропиленгликол. Парахидроксибензоатите могат да причинят алергични реакции (зачервяване, сърбеж, обриви), а пропиленгликол може да предизвика локално раздразнение (зачервяване, сърбеж).“ Използва се само и единствено за лечение на остри инфекции.

Лак за коса като фиксатор на грима


Някой да иска да изпръска върху лицето си известно количество лак за коса? Целта все пак е гримът ви да си остане на мястото с часове.

Майонеза като маска върху... мазна коса

Не отричаме, че майонезата не може да навреди на косата ви, дори напротив – ако сте със суха коса вероятно ефектът ще добър. Но кажете, някоя от вас пробвала ли е да измие престояла около 15 минути майонеза на бързо омазняваща се и тънка коса? Дори яйчената маска си има цака са сваляне – струя хладка вода и готово, но майонезата оставя доста неприятно лепкаво, мазно, тежко усещане върху косата, придружено с „великолепна“ миризма.

Паста за зъби за лечение на пъпки

Този домашен лек за пъпки всъщност е вреден за кожата. Независимо, че бързо изсушава проблемния участък, пастата за зъби може сериозно да раздразни кожата и да предизвика поява на червени, белещи се петна.

Бръснене на ръцете

Не го правете. Само след половин ден косъмчетата започват да набождат върху иначе супер гладката и мека кожа на ръцете и усещането на допир с нея е неприятно. И това ви го казваме от личен злочест опит, след който си отнесохме няколко коментара от рода на „Какво ти е на ръцете?!“.