Да, всички обичаме да похапваме junk food от време на време и да, знаем, че не е никак здравословно.

Освен за килограмите този вид храна е вредна и за кожата ни - която отразява точно как се чувства тялото ни в определен момент.

Американският вариант на списание Marie Claire дава подробен списък на храните, които са най-лоши за вашата кожа и защо да ги избягвате:

Спагети "Болонезе"

Истината е, че това не е най-лошото нещо, което може да се случи на вашата кожа. Тъй като в тази комбинация липсват млечни продукти или шоколад, няма нищо кой знае колко вредно.

Пържено пиле

Може да си мислите, че този тип панировка е много лоша, но тук също липсват най-лошите врагове на чистата и сияйна кожа.

Пържени картофки

Следващия път, в който си вземете такива се замислете: "искам ли да имам бръчки?". Солта и натрия, който могат да бъдат намерени вътре изсушават кожата и благоприятстват за появата им.

Шоколадов шейк

В този вид шейк има мляко, което е вредно за вашата кожа, както и шоколад, който, доказано, спомага за появата на акне.

Макарoни със сирене

Тази комбинация е сред най-лошите, защото в нея има голямо количество млечни продукти и въглехидрати, които вредят на красотата на тази така важна част от тялото.

Пица

За съжаление, любимото лакомство на много хора е сред най-лошите, защото повишава нивото на кръвната захар и намалява нивото на колаген, така важен и ценен.

Бурито

Най-лошото от най-лошите, буритото трябва да се избягва, особено ако имате акне или омазняване. Съдържа всички вредни съставки, описани по-горе.