Зарадвайте близки и приятели с вкусен шоколадов кекс с хрупкава коричка и пухкава сърцевина. Ароматен, изпълнен с какаов вкус, той е подходящ както за закуска, така и за следобедно кафе.
Един десерт, 15 мин. работа, 8 щастливи души и само 200 калл.
Готови? Старт!
Необходими са ни 250 г кулинарен черен шоколад, 125 г масло, 125 г захар, 3 яйца и 3 сл брашно.
Начинът на приготвяне е лесен и бърз. Първо трябва да затоплим фурната на 180°. През това време разтапяме шоколадът в микровълновата фурна или на водна баня. След това правим същото с маслото.
В отделна купа слагаме яйцата и ги разбъркваме със захарта, докато се образува хомогенна смес. Прибавете маслото и бъркайте. Идва ред на шоколада. А брашното го слагаме накрая.
След като намазним вътрешните стени на формата за печене, изливаме получената смес и слагаме във фурната за 20 мин.