Юлиана Дончева

Родната красавица е от дамите, които не можем да подминем, когато си говорим за красиви лица в политиката.

Работи като водеща и модел, като дори печели титлата "Мисис България", но през 2001-а година решава рязко да смени посоката на професионалното си развитие и влиза в политиката.

Народен представител е от 2001 до 2005-а и освен това два пъти се кандидатира за кмет.



Орли Леви

Леви е израелски политик, дъщеря на бившия външен министър на Израел Давид Леви. В момента е независим депутат в израелския парламент след като подава оставка от националистическата партия "Израел бейтену". Преди да влезе в политиката Орли работи като модел и телевизионна водеща, не пропуска да отслужи и военна служба, разбира се.

Ваня Хаджович

Тя е съветник във външното министерство на Сърбия, но стана известна на света с еротичните си фотосесии.

Сертида Джаджа

Тя е ливански политик и любимка на медиите в родината си. Сертида е и ключова фигура в политиката на страната към съседна Сирия.
Започва кариерата си през 1994 г. като член на партията на Ливанските сили и по настоящем е омъжена за председателя Самир Джаджа.



Алина Кабаева

От 2007 г. до 2014 г. Кабаева е депутат в Държавната дума от управляващата партия на Владимир Путин Единна Русия. Член е на Висшия съвет на партията в периода от 2001 до 2005.

Преди да влезе в политиката Кабаева се занимава с художествена гимнастика и е една от най-добрите състезателки на Русия, което се доказва и от 14 световни медала и 25 европейски.

Ангела Гереку

Красавицата бе заместник-министър на културата и туризма в съседна Гърция, но скандал с неплатени данъци ѝ коства поста.



Мара Карфаня

Италианската красавица оглави класацията на списание Maxim за най-секси дамите в политиката и освен това бе обявена за най-красивия министър в света.
Тя се изявява като актриса и модел до 2004 година, когато влиза в политиката, а само четири години по-късно става и министър в правителството на Силвио Берлускони.