Автор
Woman.bg

Най-красивите рокли на наградите "Оскар" през годините

Само няколко дни ни делят от заветната неделя, която ще приюти тазгодишната церемония по раздаването на наградите "Оскар".

Няма да е преувеличено, ако кажем, че с голямо нетърпение очакваме вечерта на наградите, не само за да разберем, дали Леонардо ди Каприо най-накрая ще спечели "Оскар", но и за да видим коя дама на каква рокля ще заложи за преминаването си по червения килим.

И докато чакаме неделята и феерията от изящни звездни тоалети, която тя ще донесе, нека видим най-красивите рокли, които знаменитостите са демонстрирали на "Оскар"-ите през годините.

Лорета Йънг

Започваме днешната си компилация с величествената маслено зелена рокля, с която Лорета Йънг взима наградата си през 1948 година. Несъмнено един от най-впечатляващите тоалети показвани на червения килим някога.

Одри Хепбърн

На наградите "Оскар" през 1954 година Одри Хепбърн за първи път облича дреха, дело на все още не много популярния дизайнер Хуберт де Живанши, с когото лично се запознава година по-рано.

Роклята не само донася късмет на Одри и тя печели отличието за най-добра актриса, но и бележи началото на любовта ѝ към тоалетите на френския дизайнер, на които тя често ще залага за светските си изяви през годините.

Грейс Кели

Русокосата красавица приема наградата "Оскар" за най-добра актриса през 1955 година, облечена в елегатна рокля, дело на Едит Хийд. Само материалът за направата на дрехата струва 4 000 долара, което превръща тоалета в най-скъпата официална рокля, разхождана до онзи момент по червения килим.

Елизабет Тейлър

Актрисата печели първия си "Оскар" през 1960-а година, а роклята, с която тогава се появява на церемонията, е великолепно творение на Christian Dior с нежни флорални мотиви.

Синди Кроуфорд

Ослепителната Синди, облечена в чувствена червена рокля и хваната под ръка с Ричард Гиър, е една от най-изящните гледки, които някога сме виждали.

Никол Кидман

Ефектната рокля, която Никол разходи на "Оскар"-ите през далечната 1997-а година, прави Джон Галиано, който току-що се е появил на модния небосклон и точно е представил първата си котюр колекция за Dior, в истинска звезда.

Ким Бейсинджър

Секс символът прие наградата си "Оскар" през 1998 година в ментово зелена рокля Escada, на която няма как да не отделим почетно място в днешния си материал.

Гуинет Полтроу

През 1999 година актрисата взе "Оскар"-а си за ролята си във "Влюбения Шекспир" в дълга до земята розова рокля от тафта, която открадна сърцата на модните ценители и спомогна на Гуинет да си спечели име на една от съвременните модни икони.

Джулия Робъртс

Валентино обяви винтидж роклята, която Джулия Робъртс носеше на наградите "Оскар" през 2001 година, като една от най-добрите, които е създавал някога. Кои сме ние, че да не се съгласим с модния гений.

Холи Бери

През 2002 година Холи Бери влезе в историята като първата афроамериканска актриса спечелила награда "Оскар". Няма как да не подчертаем, че в историята ще остане и красивата рокля с изящни декорации от Elie Saab, която звездата носеше въпросната вечер.