Куба е изключително красива островна страна. Известна е с няколко неща – пурите, красивите момичета, музиката и дългогодишното управление на Фидел Кастро, по-известен в родината си като Ел Коменданте.

Въпреки че все още е в комунистически режим, Куба успя да се нареди сред водещите туристически дестинации в Централна Америка. За това най-голям принос имат културата и местната природа.

Островната страна не само предлага умопомрачителни плажове, но и целогодишен туристически сезон.

Кой не би желал да се излегне под сянката на някоя кокосова палма, докато палещите слънчеви лъчи обливат щедро всичко наоколо?

Разберете кои са най-красивите плажове в Куба:

Остров Кайо Коко

Ако пък посетите малкото островче Кайо Коко направо ще се почувствате сякаш сте попаднали в рая. Островът се намира недалеч от северното крайбрежие на Куба в посока към Бахамските острови. Плажовете са неестествено красиви, а околните лагуни могат да ви накарат да забравите за всичко. Тук обикновено няма много хора, което прави мястото прекрасно за усамотяване.

Гуардалавача

Този красив курорт се намира само на петнайсетина минути път източно от Пуерто Артуро. Двата курорта попадат в един туристически район. Тук гледката не е по-различна от тази в Пуерто Артуро.

Плая де Гуардалавача предлага класически райски пейзаж и много кокосови палми. На няколко крачки от тюркоазените води и фин коралов пясък се намира Национален парк Баиа де Наранхо.

В района се намира още един от най-красивите плажове в цяла Куба – Плая Есмералда. Макар и по-малък, този плаж е не по-малко красив. Дължи името си на изумрудения цвят на водите си.

Четете още: Малък остров, голяма красота – остров Ниуе

Кайо Ларго

Кайо Ларго е разположен на южното крайбрежие на западна Куба. Говорейки за красиви плажове трябва да отбележим, че Кайо Ларго определено е фаворитът на нашия екип. Тук пясъкът е най-светъл, водите най-лазурни, а хората са най-малко и винаги има простор и свобода в изобилие. Тук бихте могли да се изтегнете на плажа без някой да смущава вашето спокойствие.

Плая Анкон

Плая Анкон се намира в южните централни части на Куба. Това е още една от многобройните възможности да се насладите на красотата на райските кубински плажове. Тропическа растителност, кристално чисто море и бял пясък присъстват неизменно в околния пейзаж. Тук-там по плажа растат кокосови палми, които карат туристите да се чувстват като в рая докато мързелуват на под яркото тропическо слънце.

Кайо Санта Мария, Плая Перла Бланка

В централните части на северна Куба се намира Кайо Санта Мария. Островът е популярна туристическа дестинация. Плажовете са великолепни – пясъкът е бял с леки розови нюанси. Това се дължи на кораловият му произход. Всъщност тук е мястото да отбележим, че именно кораловите плажове са най-красиви и точно те са тези, които най-често ни радват от страниците на туристическите списания.

Плая Санта Лусия

Това прекрасно място се намира в западната част на северното кубинско крайбрежие. Подобно на повечето места в тази красива островна страна пясъкът е бял и нежен, а водите чисти и прозрачни.

Големите вълни се разбиват в кораловите рифове далеч от брега, така че около плажът водите обикновено са много спокойни. Многобройни кокосови палми се грижат за това да осигурят достатъчно сянка на туристите.

Четете още: Соленото езеро Шот ал Джарид