Автор
Woman.bg

Най-красивите острови за релаксираща почивка

Лятото е единственото време от годината, в което можем да си позволим да се отпуснем, да помечтаем, да отдъхнем на хладно във водата, докоснати от слънцето и лежащи на някой плаж. Представяме ти топ 10 на най-красивите острови в света, за които можеш да помислиш през тази ваканция, като някои от тях са толкова близо до България, че чак ще ти се прииска да отскочиш до тях следващия уикенд!

Малдивите

Със своя сух климат и прекрасно време целогодишно, те са идеалната дестинация за всеки пътешественик. С белия си пясък и тюркоазено синя вода, няма по-красиво място от Малдивите, те ще те накарат да се почувстваш като в Рая на земята. С тропическите си градини, или бунгалата над водата, това място ще спре дъха ти и със сигурност няма да забравиш това свое пътуване!

Капри

Когато помислиш за Италианска приказка, няма как да не се сетиш за остров Капри и за неговата прекрасна природа. Капри събира в себе си концепцията за т.нар. "сладък живот" на Неапол. Многобройните му ресторанти с гледка към Средиземно море са всичко, което можеш да искаш от Италия - спокойствие, свобода и красота на едно място!

Пикник на остров Хейман

Менорка

Значително по-тих от Ибиза и Палма Де Майорка, Менорка е островът, който препоръчваме за една релаксираща изолация от всички и от всичко! По ресторантите можеш да намериш типични испански ястия , малки улички и красота навсякъде, където ти видят очите!

Санторини

Част от Южната ни съседка, Санторини трябва да се посети поне един път в живота!С черния си пясък и контрастиращи прочути Бели къщи, какво повече ти е нужно? Дай воля на въображението си и отиди до Санторини следващия път, когато с приятеля ти се чудите къде да си изкарате романтично!

Фернандо Де Норона

Загубен в южния Атлантически океан, Фернандо де Нороня е пищен рай, надарен с някои от най-красивите бели пясъчни плажове в света. Достъпен по въздух от Сао Пауло и некомерсиален, островът приема ограничен брой посетители всяка година!

Къмпингуването може да бъде луксозно

Понца

Още един италиански остров се нарежда в тази ни класация, намиращ се там, някъде между Рим и Неапол, в идеалната локация да се загубиш и да се намериш, успокоен и пречистен. С кристално чистите си сини води, варовити скали и бели пясъчни плажове, на италианския остров Понца можеш да имаш всичко - малки италиански улички и райски плаж едно. Това е един от тези острови, които би могла да си позволиш, благодарение на нискотарифните полети от София до Рим, и след това да се прикачиш на влак, например.