Автор
Woman.bg

Най-касовата кинопремиера на Анджелина – Господарката на злото

Дългоочакваното завръщане на Анджелина Джоли към света на голямото кино се увенча с грандиозен успех, който превърна Злодеида в най-доходоносната героиня на актрисата у нас с боксофис от 330,576 лв. за премиерния уикенд.

Злата орисница, утвърдила се като един от най-емблематичните образи на Дисни, покори и световната кинокласация, където също стана най-касовият дебют за половинката на Брад Пит със 170 млн. щатски долара приходи от продажба на билети.

Зрелищното превъплъщение на Злодеида връща Джоли на голям екран след почти четиригодишно отсъствие. Актрисата, която определя орисницата като една от най-трудните роли в кариерата си, споделя: „Още от първото четене бях много развълнувана от сценария. Беше като разбулването на голяма мистерия. Всички познаваме историята в „Спящата красавица“, познаваме Злодеида и знаем какво се е случило на кръщенето, защото сме пораснали с тази приказка. Но не знаем какво е станало преди това“.

Четете още: Допада ли ви: Дръзката визия на Анджелина?

На свой ред режисьорът на продукцията Робърт Стромбърг коментира: „Изборът на Анджелина Джоли за главната роля беше решение, взето далеч извън ограничителните норми на обичайния кастинг. Още преди да се включа в проекта, чувах името на Анджелина да се свързва с него и си мислех: тя е идеална за този персонаж. Само като погледнете нейна снимка и образа на Злодеида, ще видите, че е предопределена за тази роля“.

* Брад Пит и Анджелина Джоли

„Господарката на злото“ разбулва непознатото лице на класическата история „Спящата красавица“ точно 55 години след премиерата на обичаната Дисни анимация, като я представя през погледа на лошата орисница Злодеида. Епичното фентъзи връща на голям екран добре познатите приказни герои, като ги представя в различна светлина и разкрива ключови подробности от характерите и живота им. Резултатът е вълнуващо приключение с многопластови персонажи, нарушаващи клишираните ни възприятия за добри и лоши герои.

Четете още: Вижте порасналите деца на Анжелина и Брад на червения килим

На голям екран в зрелищното епично фентъзи оживяват красивата принцеса Аврора (Ел Фанинг), крал Стефан (Шарлто Копли), верният другар на Злодеида – Диавал (Сам Райли) и трите колоритни феи, натоварени с нелеката задача да отгледат престолонаследницата до навършването на 16-ата й годишнина.

Източник: actualno.com