В поредица от статии ще ви представим най-иконичните двойки от света на шоубизнеса, спорта и политиката. Някои от тях все още са заедно, но любовта между други вече е история.

Гуинет Полтроу и Брад Пит

Той е на 32 години, в разгара на своята кариера и истински секссимвол, тя пък е изгряваща актриса, само на 23, когато двамата се срещат на снимащната площадка на трилъра "Седем".

Гуинет и Брад мигновено се харесват и след две години любов се сгодяват, когато тя го посещава на снимачната площадка на филма му "Седем години в Тибет".

Двамата планират да се оженят през лятото на 1997 г., но през юни годежът е прекратен без никакви обяснения от тяхна страна. Но слуховете упорито тръбят, че причината за раздялата е изневяра от страна на Полтроу. Години след края на връзката си с Пит тя признава, че е била твърде млада за такова обвързване. "Чувствах се отговорна, като архитект на собственото си нещастие. Беше голяма каша тогава...".

Уитни Хюстън и Боби Браун

На музикалните награди Soul Train през 1989 лошото момче на R&B музиката Боби Браун и красивицата с ангелски глас Уитни Хюстън открито флиртуват. Тогава никой не мисли, че от това ще излезе нещо сериозно, но ето, че през 1992 двамата се женят.

Те имат няколко добри години, но около Боби Браун вечно кипят скандали, разправии с полицията и арести - за каране след пиянски сбирки, за употреба на наркотици, за сбивания по барове. Постепенно Уитни започва да изпитва на собствен гръб неуравновесеността и избухливостта на съпруга си, изпада под негово влияние и навлиза в света на алкохолната и наркотична зависимост.

Иман и Дейвид Бауи

Срещите на сляпо понякога работят. Особено ако сте британска рок звезда и красив супер модел. През 1992, две години след като се срещат, Иман и Дейвид Бауи се женят, а света на модата изпада в екстаз.

Двамата, набързо превърнали се в най-обичаната звездна двойка, не само красят кориците на издания като Vogue, но и активно се занимават с благотворителност.

През 2012 Иман и Дейвид бяха обявени от Time за модни икони на всички времена и освен това отпразнуваха 20 години от сватбата си.

Кейт Мос и Джони Деп

С изваяните си склули, кожените си якета и огнения си магнетизъм, Кейт Мос и Джони Деп бяха всеобщи любимци. Четири годишната им връзка, която приключва през 1998 година, бе белязана от много страст, алкохол, наркотици и луди купони ( и на двамата им е забранено да припарват до хотел Mark в Ню Йорк, според слуховете причината е опожарен от тях президентски апартамент).

Несъмнено двамата са най-емблематичната двойка на 90-те, а годините, минали от раздялата им, няма как да заличат спомена за изяществото на тяхната връзка.