Свежите "зелени" аромати не са толкова скучни, колкото бихте могли да си помислите. Мирисът на прясно окосена трева, есенни листа и млади стръкове са само част от нотките, които съставят бистрите летни парфюми.

През лятото ни се иска парфюмът да е свеж и лек. Пикантните и сладки аромати ни задушават, от тежките дървесни миризми ни се завива свят. Когато от жегата дори асфалтът по улиците се топи, на човек му се иска да усеща само безтегловната свежест на природата.

Vert d’Eau, Chabaud

Френската парфюмерна къща Chabaud Maison de Parfum вече се е прочула с умението си да създава изтънчени и изискани композиции. Новият аромат Vert d’Eau също спада към тях и потвърждава за пореден път професионализма на създателите си. В него нотките на мандарина и лимон дискретно се преплитат с полъх на смокинови листа. Пикантната сладост на цитрусовите плодове се подчертава от свежи водни нотки. Лек, но жив, свеж, но сладък, този парфюм мигновено събужда в паметта спомени за летни вечери на брега на хладно езеро.

Mentha Citrata, Acqua di Stresa

Сочният и чист аромат Mentha Citrata крие в себе си тайната на сутрешната прохлада, на капките роса, на лекия вятър и на унасящите слънчеви лъчи. Нотки на бергамот, абсент и мента се преплитат една в друга, създавайки свежа и ободряваща композиция.

За разлика от класическите свежи одеколони, които Mentha Citrata може да ви напомни, парфюмът не се отличава с усещане за натрапчива и "стерилна" чистота. В него няма резки нюанси, само мек и тънък аромат на лятна сутрин.

Шест вгорчаващи живота съвета за грима



Panorama, Olfactive Studio

Урбанистичният аромат Panorama ще ви разкаже история за градската джунгла, дива и необуздана, вечно бързаща и закъсняваща, неудобна за личен живот и създадена за работа. Централната нотка в парфюма е нюансът на уасаби. Пригответе се за този силен и непривичен акорд, който пронизва сетивата с пикантната си острота. Ароматът е подчертан с мирис на виолетки, смокиня, бамбук, кардамом, галбанум и прясно окосена трева. Балсам от ела, миро, пачули, мускус и лабданум завършва композицията, измествайки ярките нотки с мекота и топлина.

Panorama напомня за разходка из градския парк, за контраста между природата и мегаполиса. Ароматът несъмнено ще допадне на жителите на градовете, в чието ежедневие липсват горска свежест и свобода.

Vetiver Moloko, Ex Nihilo

Парфюмът се открива с нежен и приятен мирис на американско сандалово дърво, подкрепен от аромат на женствена роза. Изтънчената свежет на бергамот, дълбоките нотки на кипарис, влажно-пръстения ветивер и ванилията превръщат на пръв поглед простия пикантен аромат в сложен и интересен парфюм. Във Vetiver Moloko можете да усетите мириса на чернозем, сладостта на цветята и нежността на млякото, той се разкрива постепенно и не е подходящ за всеки, което в случая е добре. Такива аромати не трябва и не могат да бъдат универсални.

Луничките - най-сладката тенденция на сезона