Автор
Woman.bg

Най-големите гафове на конкурси за красота

Цял свят бе шокиран от нелепата грешка, която водещият на „Miss Universe” Стийв Харви допусна, обявявайки името на първата подгласничка, вместо на победителката.

Несъмнено много унизителен и дори малко комичен момент, но за съжаление не е първият в историята на конкурсите за красота.

"Miss Universe" 2015

Не е Мис Колумбия - Ариадна Гутиерес, а Мис Филипини - Пиа Алонсо Вурцбах

"Miss Universe Canada” 2013

Преди две години за най-красивата жена в Канада бе коронована Денис Гаридо, но още на следващия ден организаторите установиха, че това е грешното име. Истинската победителка се оказа, че е Риза Сантос. Казват, че това е първата подобна грешка в 11-годишната история на конкурса.

"Аustralia`s Next Top Model” 2010

Може би един от най-драматичните гафове в австралийския ефир. Сара Мърдок обявява името на победителката, само че прави грешка и прочита друго име. Класи Мартинович бе провъзгласена за Новият топ модел на Австралия, което съвсем естествено предизвика в нея голямо вълнение и радост, поради факта, че е спечелила нова лека кола, договор за 25 000 долара и куп други награди. Малко след това Сара се разплака и не можеше да повярва, че е допуснала голяма грешка.

"Miss Florida” 2014

Миналата година за красавица на Флорида бе обявена Елизабет Фечел. Но всъщност пет дни по-късно беше установено, че гласовете били преброени грешно и истинската победителка е Виктория Коуен.

Това са големите гафове за последните години на конкурсите за красота. Много често те са плод на грешно преброяване на гласовете или когато някой от съдиите си променя решението в последните секунди преди обявяването на резултатите.