Автор
Woman.bg

Най-ефективните упражнения за коремни мускули

Коремът е едно от любимите места на мастните натрупвания, затова борбата за намаляване на обиколката на талията трябва да е комплексна и упорита.

Пътят към плоския корем започва с детоксикация и правилно хранене, следва редовно спортуване със специални упражнения. Избрахме за вас седемте най-ефективни комплекса упражнения, които можете да правите и в домашни условия.

Диета

Мазнините трябва да се атакуват от няколко фланга, само със силови тренировки няма да се оправите. Упражненията оформят релефа и тонизират мускулите, но тлъстините ще се свалят само с диета, която да регулира дейността на стомаха и червата и да прочисти организма от токсини.

Първо ограничете дневното си меню с 200 ккал. Това хич не е много, така че няма да го понесете тежко. Непременно включете в менюто си повече фибри и намалете въглехидратите. Именно последните са отговорни за натрупването на подкожни тлъстини.



Пийте повече течности, така кожата ви ще стане по-еластична и няма да увисне след отслабването. За да изчислите дневната си доза вода, умножете теглото си по 40 мл. Разбира се, старайте се да не ядете много преди лягане – поетата преди сън храна няма да се усвои правилно и ще се натрупа под вид на тлъстини именно на корема. Изключете от менюто си бързите закуски и тестените изделия – те са несъвместими с плоския корем.

Често жените напълняват поради стрес, така че пийте успокояващи билкови чайове. Ползвайте такива, съдържащи маточина, мента, глог, сладък корен. Най-добре пийте подобни напитки сутрин или преди лягане.

Основата

Преди всичко трябва да разберете, че в корема има цяла група мускули – голям прав, малък и голям страничен и напречен. За да се сдобиете с идеален плосък корем, няма да е достатъчно само едно упражнение. Ще ви трябва цял комплекс от упражнения, който да стегне всички мускули. Имайте го предвид, когато си избирате система за тренировка.



Упражнения

Запомнете – ежедневните тренировки за коремни мускули не са добра идея. Ако изведнъж се присетите, че заминавате на море след две седмици, няма да спасите положението с мъки всеки ден. Мускулите имат нужда от време за възстановяване, така че най-добре е да тренирате през ден. Що се отнася до повторенията – тук също количеството далеч не е равно на качество. Смята се, че три серии от 30 повторения са максималното ефективно натоварване. Всичко нататък ще е безсмислено хабене на време и сили.