Автор
Woman.bg

Най-добрият съвет, който съм получавала от майка ми

Майката е една от най-важните жени в живота на всяко момиче, която възпитава и помага в трудните ситуации.

Тя преживява с нас всеки провал, понякога живее нашия живот и винаги иска да ни се случва най-доброто.

Няколко момичета споделят пред американско списание най-добрите идеи, мъдрости и съвети, които са получили от майките си и ние ви ги представяме!

"Когато бях малка, майка ми винаги ми казваше: чувствай се като принцеса. Ако възприемаш себе си като такава и разбереш, че си една на милиони, няма да оставяш никого да ти казва, че не си. Особено някакво момче.

Щом веднъж порастнах, осъзнах, че ако я бях послушала, нямаше да изпадам в ситуациите, в които изпадах. Някои неща няма как да бъдат разбрани, ако не ги направиш ти самия. Трябва да правиш собствени грешки, за да разбереш. Нямаше да се чувствам несигурна в това, което правя, в теглото си, в режима си на хранене, ако бях слушала майка си. С течение на времето започнах да възприемам себе си така, както тя ме възприемаше и станах по-шастлива", Ашли, 22.

Изповедта на една майка-кариеристка

"Във всяка ситуация, майка ми казваше: бъди проактивна! Много дълго време не знаех какво означава тази дума - сега разбирам, че означава да съм силна и да действам. Имаш лоша оценка? Бъди проактивен! Имаш проблеми с момче? Бъди проактивен! Трябват ти пари? Бъди проактивен!

Мразех тази нейна реакция, защото не ме успокояваше. Но сега, когато порастнах, осъзнах, че това се е превърнало в мантра за мен, ето защо съм стигнала до толкова далеч. Никога не съм мислела за самата ситуация като нещо, което да ме завладее, а винаги съм търсела решението", Джена, 21.

ТОЙ винаги ще бъде преди децата

"Най-добрият съвет, който съм получавала от майка ми е, че гаджетата са нещо преходно, за разлика от приятелите. Имах си гадже, което беше прекрасно: искаше постоянно да сме заедно, добро момче, правеше много компромиси. Беше обсесивен: нямах време да излизам с нито един от приятелите си, а през лятото, когато трябваше да се забавлявам си стоях вкъщи и говорихме по Skype, докато той беше в чужбина.

След няколко месеца скъсахме заради тази му обсесивност и вече имах време да се забавлявам. Имах време да намеря себе си, без да се съобразявам с него или да ми бъде казвано какво да правя. Станах съвсем различен човек от това, което бях тогава и осъзнах, че съветът на майка ми е бил правилен. Имам цял живот да си намеря гадже, да се влюбя и, евентуално, да се омъжа", Тейгън, 20.

Да имаш дете - съзнателен избор или съдба?

"Най-добрият съвет, който съм получавала от майка ми е да не се водя по това, което правят приятелките ми. Няма нужда да гледаме една от друга, а сами да постигаме собствените си успехи, един по един.

В колежа имах най-добра приятелка, която непрекъснато се забавляваше и не й пукаше за оценките й. Чудех се как го прави и се опитах да бъда като нея. Накрая моят успех също падна и видях, че не трябва да съм като нея. Постепенно започнах да бъда прилежна и да правя нещата така, както мислех, че е правилно. С течение на времето разбрах, че майка ми е била права, че ние трябва да съм индивидуалист и да мисля за крайната цел", Сара, 21.

Кои БГ звезди станаха родители през 2015-а?

"Най-добрият съвет от мама? Винаги да си нося връхна дреха, дори навън да е 30 градуса. Истината е, че когато излезеш навън винаги е по-студено, отколкото ти се струва когато си вътре.

И все пак, ако трябва да съм честна, е добре да правим грешки, колкото и много рев да ни коства това по-късно. Ето например: майка ми винаги ме е спирала да ставам архитект, но в момента го уча в колежа и съм щастлива. Опълчих и се и сега живея свойсобствен живот. За важните неща слушайте сърцето си, без значение кой какво ви казва", Грейс, 23.