Най-добрият секс при мъжете идва след 50. Това показват резултатите от изследване, проведено от американски и норвежки учени.

Според данните на тази възраст представителите на силния пол са по-удовлетворени от своя половия живот в сравнение с 30-годишните, пише Vesti.bg

При по-възрастните мъже, разбира се, по-често се наблюдават проблеми с потентността и намаляване на сексуалната активност, но те са удовлетворени от половия си живот също колкото и 20-годишните младежи, цитира специалистите Би Би Си.

Авторът на изследването София Фосса твърди, че намаляването на половата функция не се отразява на удовлетвореността от секса.

Психологът Роналд Брейси, който се занимава с половите разстройства при мъжете, смята, че резултатите от изследването съвсем не са изненадващи.

Според него мъжете на 30-40 години са толкова заети със своята кариера, че просто нямат време и сили да получат сексуално удовлетворение.

Затова пък като минат 50, те вече знаят какво искат от живота, по-малко се вълнуват от това какво другите мислят за тях и по-лесно преживяват неудачите в леглото.