Някои от най-големите имена в шоубизнеса успешно развиват и свой страничен бизнес, свързан с козметичната индустрия.

Всички сте чували за съвместната колекция на MAC и Риана, някои от вас сигурно притежават един от парфюмите на Дженифър Лопес, а други с интерес са проследили в какво ново амплоа на създателка на гримове се разкрива чаровната Дрю Баримор.

Ето кои са най-успешните козметични линии на звезди от големия екран и голямата музикална сцена.

Риана и MAC

На 25-я си рожден ден певицата съобщи, че е подписала договор за колаборация с козметичната марка MAC Cosmetics. Риана пусна четири мини колекции през 2013, под името Riri [Hearts] MAC.

Това е първият дългосрочен проект, който марката прави със знаменитост, като от екипа на MAC наричат Риана техен "творчески партньор", а не обикновен сътрудник. Първият продукт от колекциите бе червено червило, наречено "Riri Woo," кръстено на любимия цвят на певицата - MAC Ruby Woo. То има синьо-червена основа, ретро матово покритие с овлажнител и е специално подбрано да пасва на всякакъв цвят и нюанс кожа.

Дрю Баримор

Първата колекция гримове на актрисата носи името Flower и предлага продукти за кожа, очи, устни и нокти в магазините на Wal-Mart на цени от 5 до 14 долара. Линията е вдъхновена от любимите ѝ цветя.

В своето ежедневие Дрю Баримор не използва много грим. Тя предпочита лек руж и неутрални сенки за очи. „Израснала съм върху стол за гримиране. Обичам да гледам как жените се вдъхновяват от грима. Но искам и да им предложа най-качествената формула грим. Те заслужават това качество и създадох бранда, който ще им го достави.”

Иман

След първата си поява на корицата на Vogue през 1976 година, родената в Сомалия Иман се налага като един от супер моделите в историята на модата. Тя се превръща в муза на дизайнери като Джани Версаче и Ив Сен Лоран, а всички в гилдията я наричат Иман Великолепната.

През 1994 година Иман създава своя собствена козметична линия Iman, предназначена за жени от различни етноси. До 2010-та империята на бившия модел и съпруга на Дейвид Бауи й носи над 25 милиона долара на година. Освен това, Иман има своя дизайнерска линия дрехи Global Chic.



Джесика Симпсън


Певицата държи в ръцете си собствена модна империя за милиарди, но редом с нея създаде и две козметични линии Desserts и BeautyMint. Първата включва почти всичко от света на грима и бялата козметика, за което можете да се сетите – от гланцове за устни до лосиони за тяло.

Втората е насочена към грижата за кожата и е в процес на разрастване. Неин помощник в начинанието е козметичният експерт Нерида Джой.

Това е голямата четворка звездни козметични линии, а ето и останалите по ред:

Салма Хайек



Kardashian Beauty



Виктория Бекъм



Хайди Клум