Представяме ви най-добрите кулинарни Instragram-блогове, в които можете да намерите интересни рецепти и много вдъхновяващи снимки.

jamieoliver



Британският готвач, ресторантьор и телевизионен водещ Джейми Оливър е прочут в цял свят. Името му е еквивалент на качество в кулинарната индустрия. Оливър много пътува, търсейки по света нови рецепти. Комбинациите, които предлага, винаги са много необичайни и невероятно вкусни. За блога му са абонирани над 1.5 млн. души.

sarkababicka



Талантливата фотографка Sarka Babicka е станала известна благодарение на блога си Cook your dream. Там тя публикува рецепти и снимки, които човек не може да гледа, без да се възхити – сякаш усещаме мириса на вкусните ястия да излиза от монитора. Instagram-блогът й се следи от над 48 хил. души.

rick_poon



Rick Poon е фотограф от Лос Анджелис, който има кулинарен блог в Instagram. Като истински художник той „рисува“ натюрморти с помощта на фотоапарата си. На страницата на Rick Poon ще се поразите колко стилна и изпипана е всяка снимка. Фотографът никога не публикува посредствени кадри.

alice_gao



Нюйоркската фотографка Alice Gao води кулинарен блог и блог за пътувания и редовно публикува снимки в Instagram. Стилните й снимки несъмнено ще ви направят впечатление. Толкова живи и интересни са, че ще ви се прииска да отидете в кухнята и да сготвите същото ястие.

cannellevanille



Авторката на този популярен Instagram-блог Aran живее и твори в САЩ. Кулинарният й блог Cannelle Et Vanilli е популярен в цял свят. По думите на Aran той е пълен с носталгия и спомени за продуктите от детството й.

davidloftus



David Loftus прави портретни, интериорни и туристически снимки, но снима и храна. А с последното се справя просто блестящо! Автор е на снимки за много известни кулинарни сборници и за някои от най-добрите списания за храна. Блогът му се следи от над 45 хил. души.

vkrees



Бруклинската фотографка Vanessa Rees прави от най-обикновени предмети истински произведения на изкуството. Няма значение дали е хванала в кадър котката си или парченце ароматен кекс – всичко излиза невероятно красиво и живо. Ванеса обръща особено внимание на кулинарния си блог, който се следи от над 39 хил. души.

spoonforkbacon



Блогът Spoon for Bacon е рожба на две талантливи жени – кулинарен стилист и фотограф. Всички публикувани от тях снимки са просто очарователни и показват, че само жена може да композира толкова изкусно кулинарни изображения.

belonika



Може би най-популярната кулинарна блогърка в Русия, отличаваща се с чудесно чувство за хумор и готовност да общува с феновете си. Instagram-блогът й се следи от над 200 хил. души.