Някои аромати са вечни! Парфюми, предложени на пазара преди десетилетия, но все още предпочитани от дамите по света.

Тези ухания почти никога не могат да бъдат сбъркани с други, защото са признати като идеалните аромати, предизвикващи усещане за женственост, чувственост и стил.

Със сигурност някои от тях не са по вкуса на младите момичета, заради резките си и тежки нотки, но несъмнено са брилянтен избор за по-зрели дами.

Chanel No. 5

Представен през далечната 1921 година, този традиционен, но невероятно обаятелен аромат все още е лидер по продажби в света на марковите парфюми.

Излъчва умерен цветист аромат, състоящ се от алдехиди, жасмин, роза. Умело използвани са и останалите нотки от аромата като лимон, ирис, иланг-иланг, бергамот, момина сълза, пачули, кехлибар, сандалово дърво и ветивер. Още при своето представяне ароматът се превръща в символ на лукса и богатството.

Shalimar by Guerlain

Ароматът е създаден през 1925г. и е първият високо оценен аромат с подчертан ориенталски привкус.

В него елегантно са смесени ароматите на ванилия и ирис. Създателят на Shalimar е вдъхновен от индийският свят и яките му традиции. Името на парфюма идва от названието на една от градините в град Лахор (Пакистан). Градината е построена от Шах Джахан за неговата съпруга (Мумтаз Мухал), също като впечатляващият дворец Тадж Махал.


Opium by Yves Saint Laurent

Силен, очарователен и все така популярен – Opium превзема парфюмерийният свят през 1977 година и моментално се превръща в сензация.

Съчетава най-интригуващите и загадъчни аромати на слива, смирна, мандарина и карамфил. Отлично предложение за официални събития и ухание за зимните вечери. Базовите му нотки се усещат дълго, след като връхните нотки избледнеят в студения въздух.

Elizabeth Taylor White Diamonds

Любимия ни аромат оставихме за накрая... Ако не сте запознати с уханието на Белите диаманти на Елизабет Тейлър, то поправете този пропуск.

Ще се влюбите. През 1991 година, този аромат се превръща в един от първите маркови парфюми, лансирани от знаменитост. Факт е, че неговият успех насърчава много други популярни личности да поставят името си върху флакон със скъпа ароматна течност. Ароматът е деликатен и много лек. За връхни нотки са подбрани ухания като нероли, портокал, бергамот и лилия. Средните нотки са класическа комбинация от жасмин, иланг –иланг, роза и виолетка. В базовите нотки долавяме уханието на топла смес от дъбов мъх, мускус, пачули, кехлибар и сандалово дърво.

И не забравяй: От септември ти водиш! #tivodish