Безработицата е проблем - не само в България, но и в целия свят. Оказва се обаче, че някои държави се справят по-добре от други в борбата с нея, сочи нова статистика на европейския портал по заетост.

Ето кои са най-добрите градове за работа в Европа:

Виена, Австрия

Столицата на Австрия оглавява класацията както за най-добро място за работа, така и за най-добър град за живеене.

Цюрих, Швейцария

Този град представлява една уникална смесица от културен и нощен живот, като не трябва да забравяме и техните собствени модни брандове, познати по целия свят.

Мюнхен, Германия

В този град е най-възможно един чужденец да се адаптира, тъй като повече от 23 процента от населението са именно имигранти.

Дюселдорф, Германия

Дюселдорф е известен като модната столица на Германия, а улиците му могат да ви напомнят на тези на Париж.

Франкфурт, Германия

Домът на Европейската централна банка предлага е икономически център на Германия, като 1 човека на всеки 3ма е чужденец.

Женева, Швейцария

Невероятния швейцарски град, разположен на язовир освен красив, е и перфектен за работа. Стабилни финанси и икономика, както и най-високият фонтан в света.

Копенхаген, Дания

Столицата на Дания беше обявена за най-зеленият град на 2014-та, благодарение на екологичните си решения в транспорта. Стабилни доходи и икономически растеж можете да очаквате, ако се преместите в Копенхаген.

Амстердам, Холандия

Амстердам продължава да разбива стереотипите, като освен много забавления и интересни разходки по улицата с червените фенери, може да ви предложи и добра работна среда.

Берн, Швейцария

Признат от ЮНЕСКО за част от световното наследство, Берн ви предлага един страхотен изглед към Алпите, страхотна река, в която дори можете да се къпете през лятото.

Берлин, Германия

Столицата на Германия е интересна заради сблъсъка на старо и ново, история и цивилизация, но и високи заплати, които ще ви гарантират стабилен живот.