За да се радвате на чиста, млада и красива кожа всеки ден, съвсем не е необходимо да пилеете стотици левове в салоните за красота или за козметични продукти.

Предлагаме ви най-ефикасните маски за лице и тяло, които можете да приготвите сами вкъщи без никакви усилия, и които ще върнат перфектния вид на кожата ви.

Сбогом, черни точки!

Съставки:

½ Лимон
1 ч.л. Мед



Тази маска се приготвя скорострелно и е необходимо да стои на лицето само 5 минути. Обтрийте кожата си с лимона – акцентирайте върху проблемните зони като чело, нос и брадичка. След това нанесете с пръсти меда. Оставете тези състваки да действат 5 минути и изплакнете със студена вода. Ще видите мигновен резултат.


Скраб за тяло с кафява захар и кокос

Съставки:


1 с.л. Мед
1 с.л. Кокосово масло
1 ч.ч. Кафява захар
½ ч.ч. Морска сол
1 с.л. Лимонов сок + 1 с.л. Етерично масло



Смесете състваките в купа, докато се получи паста. Нанесете с кръгови движения върху влажна кожа – така ще премахнете всички мъртви клетки. Изплакнете добре с хладка вода. Подхранете кожата си с лосион за тяло и се радвайте на мека и блестяща кожа.

Мед и овесени ядки за красива кожа

Съставки:

2 с.л. Кисело мляко
1 с.л. Мед
2 с.л. Овесени ядки
1 с.л. Смлени бадеми
малко лимонов сок



Смесете съставките и нанесете получения ексфолиант върху кожата на лицето. Масажирайте нежно няколко минутки и изплакнете с хладка вода. Не забравяйте да овлажните кожата с крем за лице.

Маска с авокадо

Съставки:

3 с.л. Зелена глина на прах
1 малко и меко Авокадо
½ малка Краставица, настъргана
1 ч.л. Лимонов сок



След като смесите всичко в купичка и се получи гладка смес – оставете да престои 30 минути. Нанесете върху лицето и деколтето с чиста и влажна кърпа, като избягвате областта около очите и устните. Нека действа за 10-15 минути.