Автор
Woman.bg

Най-често срещаните грешки при стилизиране на косата - II част

Продължение...

Прекалено изсветляване на косата – рус нюанс

Твърде изсветлената руса коса (в рус нюанс) определено може да ви състари. Вместо да изсветлите цялостно косата си в рус тон, помолете вашия фризьор да ви направи два или три различни видове акценти, в близък до избрания от вас цвят.

Нашият съвет е да използвате безамонячна боя за коса, която е много по-малко вредна от самото изсветляване. Все пак, ако решите да се боядисата в един нюанс, то наблегнете на по-тъмно русо, като медно, златисто.

Четете още: Вижте новата прическа на Джесика Алба

Боядисване на косата в твърде тъмен нюанс

Избягвайте да боядисвате косата си в твърде тъмен нюанс или дори черен, тъй като той би изострил някои фини линии на лицето, тъмните кръгове под очите и дори да подчертае сенките върху лицето ви.

Ако все пак искате да притежавате по-тъмен нюанс, то помолете фризьора ви да нанесете по-меки и светли нюанси, тъй като изглеждат по-естествено, те създават една по-мека "визуална рамка" на лицето.

Заплетени краища

Заплетените и увредени краища, както и къдриците, могат да направят косата ви да изглежда скучна и определено да ви направят да изглеждате по-възрастни.

Ето защо, за да избегнете този проблем, не забравяйте да подстригвате косата си редовно, най-малко на всеки 2 месеца. Нанасяйте и подхранващи и хидратиращи маски за коса, както и серуми за цъфтящи краища и термална защита.

Четете още: Мъж и жена с еднакви прически: Да или не?