Автор
Woman.bg

Най-разпространените модни митове за бременни

Съществуват няколко погрешно внедрени в нас представи за това на каква визия и тоалети трябва да залагаме по време на бременността. Разбира се, грешки в гардероба на бъдещата мама винаги са разрешени, пък и всяка една от тях има право на свой вкус и личен избор. Ето защо, за да не се превръщате в роб на мнението на околните или на някакви си погрешно наложени правила, както и да разширим свободата на вашия избор, поднасяме на вниманието ви най-разпространените митове в модата за бременни, от които е крайно време всички да се отърсим:

Носете черни и тъмни тонове - грешка


Бионсе

Колкото и да придават по-строен силует, тъмните тонове си имат и своите добри алтернативи. Така че, мили бъдещи мами, не прекалявайте с тях. По време на бременността трябва да греете от щастие, а затова със сигурност ще ви помогнат по-свежите нюанси от цветната гама. Рокли или блузи на цветя или багри в наситено червено, каквато е избрала Бионсе например, оранж, патешко жълто или пастелно зелено например, подчертават женското излъчване и правят коремчето да изглежда още по-очарователно и не много голямо.

Носете безформени дрехи - грешка


Виктория Бекъм

Голяма грешка е да си мислите, че широките тоалети ще ви придадат по-строен и грациозен вид. Напротив, истината е, че те дори ще направят коремчето ви да изглежда още по-изпъкнало, кръгло и голямо. Безформените широки рокли тип "палатка" имат свойството да създават илюзията за по-голям обем. Магазините за бременни изобилстват с удобни клинове, дънки, красиви ризи и феерични етажни блузи за бременни. Те не само че даряват на тялото комфорт и удобство, но и омекотят силуета. Тази елегантна туника, в която е облечена Виктория Бекъм, потвърждава това.

Разкрийте коремчето си - грешка


Натали Портмън

Друга разпространена грешка е показността. Разкриващите, подчертаващи коремчето и тесни тоалети могат да ви създадат известен дискомфорт. Ако искате да заложите на женствената визия, изберете дълга рокля с висока талия тип “принцес”, като тази на Натали Портмън например. Тя удължава силуета, придава финес и грациозност на осанката.

Заложете на спортното облекло - грешка


Пенелопе Круз

Спортните дрехи са чудесен избор, но с едно важно уточнение. Много от бременните се доверяват предимно на анцузите и спортните дрехи, но пренебрегват елегантния вид. Всъщност, няма по-добър избор от спортно-елегантните сетове в естествени материи – две в едно. Хем удобно, хем женствено. Доказателство за това е тази красива копринена блузка, нежно спускаща се над коремчето на Пенелопе Круз.

Залагайте на симетричната кройка - грешка


Ако не искате много да акцентирате на голямото си коремче, идеален избор е аситемтричният тоалет. Колкото повече са раздвижените форми на дрехите върху вас, толкова повече привличат вниманието на околните върху себе си. Освен това, за разлика от симетричните тоалети, асиметричните удължават силуета, придават артистичност, шармантност и женственост. Например тоалет, съставен от дълга раздвижена жилетка върху къса рокля би бил перфектният за вас.