В най-женския месец от годината обръщаме поглед към едни от най-скандалните рокли, обличани някога от известни дами.

Някои от тях биха ви се сторили крайно провокативни, други - не. Сигурно дори ще се зачудите защо са включени в селекцията, но не забравяйте, че те са носени преди няколко десетилетия, когато модата и обществените порядки са били съвсем различни.

Голяма част от роклите са така наречените "голи", които се асоциират главно със звезди като Бионсе, Ким Кардашиян и Лейди Гага. Истината обаче е, че те далеч не са първите звезди, облекли подобни тоалети.

Всъщност неповторимата Мерилин Монро е дамата, която въвежда модата на "голите" рокли. След нейната смърт те отиват в забвение, от което през 70-те години на миналия век ги извежда Шер. В края на 90-те и първите години на 2000 г. този вид рокли често са разхождани на червения килим от звезди като Кейт Мос и Дженифър Лопес, за да стигнат до наши дни и да се превърнат в любим тоалет на певици, актриси и знаменитости от света на модата.

В днешната ни селекция на най-скандалните рокли, носени някога от известни дами, сме обърнали внимание не само на разкриващите плътта, тоалети, но и на такива, останали в историята като най-големите модни гафове.

Вижте въпросните снимки в нашата