Автор
Кристина Кирова

Най-големите заблуди при здравословните храни

Днес ще си поговорим за едни от най-големите заблуди в здравословното хранене и как приемаме повече захар, когато консумираме храни, известни като диетични.

Със сигурност много от вас избягват сладките изкушения, но в същото време приемат много повече захар, ядейки така наречените здравословни храни. Вижте кои са най-калоричните продукти сред популярните здравословни храни, които не ни вредят по-малко от парче торта или шоколад.

Мюсли



Една от най-вкусните закуски, възприети като диетични и напълно здравословни, но истината е, че производителите на мюсли добавят толкова захар, почти колкото в зърнени закуски. Ако обичате ядките и държите на здравословния си режим, то по-добре заложете на овесени ядки, които да накисвате във вода преди да консумирате. След това можете да ги подсладите с мед, вместо захар.

Плодовите сокове

Когато купувате сок в кутия, бъдете сигурни, че той не съдържа качествата на плода, а само консерванти и захар. Единственият начин да консумирате сок, който е полезен за вас, е като си правите фреш от свежи плодове.

Нискомасленото мляко



Поредната заблуда с цел рекламен трик и повишаване на продажби.

Сушените плодове

В повечето сушени плодове има много повече захар, отколкото в шоколадов десерт. И фактът, че това са плодове, съвсем не означава, че са диетични, особено в тази им форма.

Сладкият чай



Всичко диетично, което има съмнително сладък вкус, всъщност е истинска захарна бомба. Както плодовите млека, така и сладкият чай не са препоръчителни, когато искате да отслабнете. Освен това и не са здравословни. Залагайте на черен, билков или плодов чай, но ги подслаждайте единствено с мед.