Автор
Woman.bg

Над 15 хиляди се забавляваха на Hello! Ficosota Festival

Hello! Ficosota Festival събра над 15 хиляди музикални фенове на Шуменското плато в събота вечерта.

Stereo MCs и Kraak & Smaak бяха гвоздеят на програмата, продължила половин денонощие. Stereo MCs изпълниха нови парчета и мегахитовете си “Connected” и “Black Gold” от 12 метра висока сцена на 3 етажа малко след полунощ и държаха публиката на крака час и половина.
От късен следобед до ранни зори на поляната с мащабите на стадион пред монумента „Създатели на българската държава“ звуча най-широк спектър от музикални стилове – народна музика, рок, поп, хип-хоп, фънк, електронна, денс. Градът закънтя с гласа на Десислава, която откри фестивала с народна музика. След нея Шумен слуша Валя Балканска с акомпанимент от Каба гайди, Елица Тодорова и Стоян Янкулов, Brazz ViliDJ, Bobo & The Gang, D2, Дичо, Мартен Роберто и DJ Rawland.

Проектиран върху знаменития монумент часовник отброи секундите до полунощ, когато в публиката се появиха магически герои на кокили, последвани от огнено и мапинг шоу и най-дългия заря спектакъл, който Шумен някога е виждал. По време на мапинга Дидо от D2 накара публиката да настръхне с изпълнение на живо на легендарната песен “Wicked Game” на Крис Айзък.

Преди участието си Stereo MCs посрещнаха развълнувани фенове в бекстейдж зоната си с фантастична панорамна гледка към Шумен. Вокалистът на групата Роб Бърч сподели, че харесват българските фенове, които се забавляват много. „Връшаме се в България за пореден път, защото харесваме енергията на хората и красивата природа“, каза още той и поздрави шуменци за гостоприемството.

Специално за участието си в България Kraak & Smaak изпълниха най-новия си сингъл “Mountain Top”.

Балон с горещ въздух, пяна парти, рампа за скейтборд, стена за катерене и карнавална лаборатория бяха само част от атракциите към фестивала, които шуменската компания Ficosota беше подготвила за съгражданите си по повод 20-годишнината си.