Автор
Woman.bg

На ръба на смъртта, тази жена успя да пребори анорексията

Джема се бори с анорексията още от 14-годишна.

Също така страдала и от булимия, което довело до драстичното й отслабване. Тогава тя приличала по-скоро на скелет, отколкото на здрав човек. Родителите й били силно притеснени, че Джема няма да оцелее.

"Не живеех пълноценно, дните просто преливаха един в друг, а аз нямах сили да правя, каквото и да е било. Имах чувството, че ще си отида, докато спя и дори се надявах това да се случи“, споделя 22-годишната Джема.

"Това бяха най-трудните години. Да проверяваме всяка сутрин дали се е събудила и дали диша беше просто ужасяващо. През повечето нощи не спяхме, а сядахме на пода до леглото й за да бъдем с нея. И това беше всичко, което можехме да сторим“, разкрива бащата на Джема – Стийв.

Когато стигнала до 25 килограма, вече не можела да приема храна и течности. Повръщала всичко, което погълне. Лекарите прогнозирали, че ѝ остават едва 48 часа живот. Тогава Джема решава да се бори за съществуването си. Като по чудо оцелява, след което започва лечение.

Няколко години по-късно, тя вече е здрава и може да се храни отново.

Ето какво й давало сили да се пребори със смъртта:

"Преди всичко трябва да благодаря на родителите си, които бяха до мен всеки миг. Сега осъзнавам колко голям късмет имам с тях. Те не се предадоха и не ме изоставиха. В момента съм по-щастлива от всякога. Успях да се излекувам и анорексията е зад гърба ми.“