Многократно писмено сме изявявали своето обожание към карето – този така пленителен десен, който идеално се вписва във всяка една визия независимо от повода или от сезона.

От незапомнени времена дрехите на каре са верен приятел на всяка дама – от градското момиче и модната блогърка през бизнес дамата чак до звездите от света на киното, музиката и модата.

Затова и не се учудихме, че именно един пленителен кариран тоалет изправи в модна битка Сара Джесика Паркър и Амал Клуни.

Въпросната дреха, превърнала се в разковничето, поставило в модно съревнование двете звездни красавици, представлява дълъг кариран тренчкот без ръкави и е част от последната пролетна колекция на модна къща Tome.

Първа шик дрехата облече чаровната актриса Сара Джесика Паркър, която началото на годината се появи с нея на модно ревю в Ню Йорк.

Преди броени дни с абсолютно същия тренчкот по лондонските улици се разходи и нежната половинка на актьора Джордж Клуни – красивата адвокатка Амал.

Двете звезди бяха съчетали дрехата по доста различен начин, но несъмнено и едната, и другата я носеше с много грация и изящество.

Дами, коя според вас е съчетала по-добре дрехата и на коя й отива повече?