Най-запомнящите се музикални събития за отминалата година.

Еминем успя да се завърне на музикалната сцена през 2010 година и то доста активно, след като получи 10 номинации за наградите "Грами". Неговите номинации оглавиха класацията на списание "Билборд" за най-запомнящите се моменти в музиката тази година.

Риана зае първото място в европейските класации за албуми и сингли. Изпълнителката оглавили чартовете на два континента през една и съща седмица. Големият хит на Риана бе дуетнато й изпълнение с Еминем - ,,Love The Way You Lie". Хитът излезе в средата на лятото и оглави музикалните класации в 22 страни, като бе част от 100-те най-слушани парчета на списание "Билборд" в продължение на 7 поредни седмици.

Саймън Коуъл напусна журито на шоуто ,,Америкън Айдъл". Официалната причина за смяната му е главоломното падане на рейтинга на шоуто.

Дженифър Лопес стана съдия № 1 в САЩ. Тя се изяви като жури в шоуто ,,Америкън Айдъл". Според слуховете тя взела хонорар от $ 12 млн., за да е член на журито.

Тейлър Суифт пожъна успех с новия си албум, който бе продаден в милиони копия.

Лейди Гага направи запомнящо се турне - "Monster Ball Tour". Наскоро тя бе обявена и за най-благотворителната личност на годината, тъй като оглави класация за ,,Най-голям принос към благотворителността" за 2010-а заради активната си подкрепа за хомосексуалистите в американската армия.

Източник: lifestyle.bg