Автор
Woman.bg

Музика и емоции завладяват Бургас на ЖИВЕЙ АКТИВНО! На 30 август

На 30 август с грандиозен концерт в Бургас ще бъде закрито третото издание на ЖИВЕЙ АКТИВНО! за 2015 година. Събитието се организира с подкрепата на Община Бургас и е част от отбелязването на 10-тата годишнина на инициативата на Нестле България за балансирано хранене и активен начин на живот.

От 18:30 часа на сцената пред Пантеона ще се качат някои от най-актуалните музикални звезди у нас. Лора Караджова, Рафи, Лео, Играта, Skiller, Сантра, Кристина Дончева, Ангел Ковачев, Павел и Венци Венц ще забавляват бургазлии и гостите на града с едно неповторимо музикално шоу, като изпълнят някои от своите най-големи хитове. Много емоции, усмивки и незабравими моменти очакват всички, които се присъединят в спортните активности на ЖИВЕЙ АКТИВНО! в Бургас.

Световният шампион по Beat-Box – Skiller, ще преподава уроци на всички желаещи да научат повече за имитацията на звуци. Дори начинаещите в този музикален стил ще могат да направят първи стъпки в света на Beat-Box, благодарение на Skiller, който обещава да покаже на всички свои фенове как се става шампион.

Началото на ЖИВЕЙ АКТИВНО! ще бъде дадено в 10:00 часа, когато към Пантеона в Морската градина ще тръгнат три паралелни похода – с колело от Моста в Морската градина, с ролери и скейт от Графична база-Бургас и пешеходен поход от Културен център „Морско казино”. Трите лъча ще се съберат пред Пантеона, откъдето заедно с едни от най-обичаните български спортисти и популярни личности ще поемат към Морската градина и Градския плаж.

През целия ден край морето ще бъдат организирани десетки семейни игри, волейбол, футбол, водна топка, Heal Fit Gymnastics, Beat-Box, зумба, готвене, Kangoo Jumps и забавления за домашни любимци. Редица спортни знаменитости ще станат част от ЖИВЕЙ АКТИВНО! в Бургас, за да демонстрират колко важен и полезен е балансираният и активен начин на живот.

Движение, спорт, състезания, игри за балансирано хранене, готвене, танци, музика и семейни щафети са само част от идеите, към които доброволци от цялата страна могат да се присъединят на сайта www.jiveiaktivno.bg и да станат част от юбилейната програма на събитията в кампанията. Всички, които искат да получат повече информация за ЖИВЕЙ АКТИВНО!, могат да го направят във Facebook (https://www.facebook.com/Live.Actively) или на сайта на инициативата (http://www.jiveiaktivno.bg).

За ЖИВЕЙ АКТИВНО!

Инициативата ЖИВЕЙ АКТИВНО! се провежда ежегодно вече 10 години и е част от цялостната програма за популяризиране на балансираното хранене и активния начин на живот на Нестле България – най-голямата хранителна компания в страната. Всяка година ЖИВЕЙ АКТИВНО! все повече се разраства и все повече хора участват в кампанията, привлечени от идеята да спортуват, да се движат и да бъдат активни в името на здравословния начин на живот и балансираното хранене.

От първото издание на ЖИВЕЙ АКТИВНО!, проведено на 11 юни 2006 г., до днес над 200 000 души са взели участие в пешеходните походи и спортните активности, заедно с най-големите спортни звезди на България, сред които Нешка Робева, Йордан Йовчев, Евгени Иванов-Пушката, Йорданка Благоева, Тити Папазов, Сани Жекова, Тервел Пулев, Наско Сираков, Илияна Раева, Мария Гроздева, Тереза Маринова, Симона Пейчева, Армен Назарян, Екатерина Дафовска, Владо Николов, Сесил Каратанчева, Николай Желязков, Николай Гергов, Братан Ценов, Антонина Зетова, Нели Маринова, Страшимира Филипова и много други.

Инициативата се провежда под патронажа на Столична община и кмета на София Йорданка Фандъкова и с подкрепата на Община Бургас, Община Варна, Радио City, Радио NRJ, BG Radio, в. 24 часа, в. Труд, www.sportal.bg, www.actuactualno.com, www.zdravoslovnohranene.com, ЕКОПАК България и SPORT DEPOT.