Автор
Woman.bg

Мъжът ми ме остави заради най-добрата ми приятелка

Животът на Катрин Макгий изглежда толкова идеален.

Тя е женена за училищната си любов от 21 години и двамата очакват третото си дете, а най-добрата ѝ приятелка Лин Хуган, с която се познават от както са на 6, живее точно срещу нея.

Но изведнъж подреденият живот на Катрин се разбива на парченца, когато мъжът ѝ, който е приемала за своя сродна душа, се изнася без да ѝ даде никакво сериозно обяснение, просто заявявайки, че вече не я обича.

Шокът и стресът е толкова голям, че тя претърпява спонтанен аборт.

Когато Катрин се обръща за подкрепа към Лин, която също се оказва, че изживява проблеми със съпруга си, се оказва, че най-добрата ѝ приятелка се е събрала с бившия ѝ и той дори вече живее при нея.

"Изведнъж загубих двамата най-ценни хора в живота ми. Чувствах се сякаш някой е починал, бях смазана. Най-лошото беше, че те живееха точно срещу мен.

Не мога да повярвам, че всичко това се случи. Спомням си как, когато Джон ме напусна се чувствах добре само заради мисълта, че имам Лин. Прекарах часове да плача на рамото ѝ, а в следващия момент тя се събира със съпруга ми."

Катрин разкрива, че когато разбира че те са заедно, решава да извади разпечатки на телефонните разговори на бившия си от последните месеци и открива, че има 53 обаждания към служебния на Лин и стотици разменени смс-и между двамата.

Когато тя се опитва да им потърси сметка, те отказват да говорят с нея, заявявайки, че ще си комуникират само чрез адвокат.

"Трябваше да забележа знаците. Истината е, че Джон много пазеше телефона си от мен, дори ходеше до тоалетна с него, а всеки път когато Лин идваше уж да види мен, всъщност си говореше цяла вечер със съпруга ми. Но се сещам за това чак сега, когато върна лентата назад, в онзи момент случващото се не ми е изглеждало подозрително тогава."

Катрин пояснява, че не е заподозряла нищо, защото двете с Лин са били най-добри приятелки още от детските си години. Затова и предателството ѝ е изключително болезнено за Магкий.

Катрин и Лин като деца

Катрин и Лин израстват заедно и двете се запознават с Джон в средното училище.


Катрин и Джон се събират, когато са едва на 14, а само година по-късно британката забременява и ражда дъщеря им Джейд, която сега е на 21. Въпреки това никой не очаква двамата да останат заедно, "но противно на очакванията ние го направихме", заявява Катрин.

"Да имаме дете толкова рано беше предизвикателство. Имахме своите добри и лоши времена, но в крайна сметка успяхме да се справим с бъркотията.

Истината е, че Лин ми е била голяма подкрепа винаги. Просто знаех, че мога да се обърна към нея, когато имам лош ден. Забавното е, че Джон не ѝ беше голям фен. Мислеше, че не може да ѝ се вярва, казваше, че е подла, но думите му нямаха значение, защото тя винаги ми е била като сестра."

През 2004 година Катрин ражда второ дете от Джон – момченце на име Ейдриан, но след раждането изпада в тежка депресия.

"Ако не бяха Джон и Лин, не мисля, че щях да се справя, спомня си Катрин. Джон беше прекрасен, толкова добре се грижеше за децата, а Лин постоянно звънеше, за да се увери, че съм добре."

През 2007-а Катрин и Джон се женят, след като той ѝ предлага по време на романтично пътешествие до Ибиза.

Последват седем прекрасни години, през които Катрин и Джон са много щастливи, а съседката им Лин, която през този период също се омъжва, е чест гост в дома им.

Джон и Катрин

Катрин, Джейд и Ейдриан

Но всичко се променя като гръм от ясно небе, когато Джон неочаквано напуска Катрин един февруарски ден през 2014 година.

"Той просто ми заяви, че чувствата му са се променили", спомня си Катрин, която в резултат на раздялата изпада в тежка депресия.

"Не можех да разбера какво се случи. Бях изпаднала в истерия. Не можех да стана от земята, майка ми буквално трябваше да ме вдига от пода, бях толкова съкрушена, нямах сили. Не можех нито да ям, нито да спя. Няколко дни след като ме напусна, разбрах, че съм бременна, но загубих бебето заради стреса. Лин беше невероятна тогава. Идваше при мен всяка нощ и с часове си говорихме за това колко зле се отнесе с мен Джон."

Но след няколко седмици Лин изненадващо започва да не отговаря на позвъняванията на Катрин.

"Отидох до дома ѝ, за да разбера какво се случва, дали е добре и тя ясно ми показа, че не съм желана. Бях много объркана. Впоследствие чух от съсед, че тя самата има проблеми в брака си и реших, че може би напрежението ѝ е дошло в повече."

Но когато Катрин вижда колата на Джон пред дома на Лин всичко ѝ се изяснява.

"Първоначално се надявах, че е минал да остави нещо, но минаваха часове и той не си тръгваше. Паднах на колене и се разплаках, звъннах на Джон да го питам какво става и той ми каза, че с Лин са заедно. Само след седмица разбрах от приятел, че са заминали на почивка извън града. По-късно научих, че съпругът на Лин - Марк, се е изнесъл от тях, а Джон се е нанесъл. Разпадах се на парченца.

Не мина много преди Лин да забременее. Почувствах се сякаш сипваха сол в раната, защото и двамата знаеха колко много исках второ дете."

Бебето трябва да се роди следващия месец, а в момента Джон и Катрин са по средата на тежък развод.

"Може би звучи глупаво, но наистина много ми липсват и двамата. Понякога сутрин, сънена, се протягам и си мисля, че ще докосна Джон, но после се сещам, че той вече не е тук. Също така често тръгвам да набирам номера на Лин, но после се сещам, че вече не сме приятелки. Това ме убива", признава Катрин.

"Не знам как ще реагирам, когато бебето се появи и видя как бутат количката по улицата. Само мисълта за този ден ме кара да се чувствам зле."

Когато търсят Джон за коментар, той заявява: "Жена ми е алкохоличка и често изпада в депресивни състояния.

Катрин от своя страна споделя, че е очаквала Джон да я нападне с лъжи, за да опита да се защити.

Лин пък има друга версия за случилото се: "Джон не се изнесе, той бе изхвърлен. Не сме имали връзка, докато те бяха женени. Започнахме да излизаме чак през юни. Катрин идваше до дома ми няколко пъти, след като с Джон се разделиха, но аз ѝ казах, че си имам достатъчно свои грижи, защото в този период не бях добре, диабетичка съм."