Везните не си падат по спорта и сред тях рядко се срещат мъже с атлетично телосложение.

Те предпочитат по-интелектуалните занимания – шаха, таблата, “скрабъл” и др.

Мъжът-Везни е добър събеседник и слушател и очаква същото и от околните. Ако не правите разлика между Моне и Мане или поне между Бетовен и Пикасо, компанията ви едва ли ще му бъде интересна.

Той е дружелюбен, има ярко изразено чувство за справедливост, дипломатичен и тактичен е и освен това - остроумен. Мъжът-Везни обикновено е чудесен колега и ужасен началник. Компромисите са неговата стихия. Това обаче си има и лошата страна – ако се налага да се вземе бързо решение, мъжът-Везни може да се колебае до безкрай и да не може да направи избора самостоятелно.

Основните недостатъци на Везните са първо нечовешкото им любопитство, което ги кара да си пъхат носа навсякъде и второ – категоричният им отказ да носят лична отговорност за каквото и да било.

Мъжът-Везни има много силна интуиция, така че най-добре не се опитвайте да го излъжете. Този “човек-рентген” прочита без проблем мислите и мотивите на околните. Той обаче рядко използва това свое умение с користна цел, напротив – опитва се да намери обяснение и оправдание на чуждите постъпки.



Мъжът-Везни е истински естет и ценител на изкуството, той се интересува от архитектура и живопис, от музика и театър… също както и от жени. През периода на първоначалното ухажване той е безупречен и обаятелен. Той много добре знае как да завоюва симпатията на една дама. След като обаче спечели любовта й, започва да се съмнява дали наистина има нужда от точно тази жена.

Причината затова е неговият своеобразен перфекционизъм, Везните държат всичко да е идеално и да се случва само в най-подходящия момент. Дори и при най-малкото отклонение от представата му за “идеално”, той започва всичко отначало. На някои жени обаче им харесва да бъдат “измъчвани” по този начин, който удължава удоволствието.

Мъжът-Везна е много чувствителен към похвали. Един комплимент, казан в подходящия момент, е способен да го вдъхнови дори и за немислими подвизи. За жените, които знаят какво искат, Везните са лесна плячка. Мъжът-Везни се влюбва лесно, но му е много трудно да сложи край на една връзка, тъй като мрази скандалите и разправиите.

Той обикновено започва да се интересува от противоположния пол на доста крехка възраст и запазва този си интерес за цял живот. Лесно можете да му завъртите главата, но ако наистина искате да се омъжите за него, обсъждайте сватбената церемония с някой друг. Мъжът-Везни се изнервя от необходимостта да се занимава с детайли и дреболии.

Той ще се чувства щастлив с жена, която умее да се владее и има уравновесен характер. Мъжът-Везни много трудно си представя границата между любовта и дружбата, но е абсолютно сигурен, че партньорката му няма правото да флиртува с други мъже. Това не му пречи да прилага “двойни стандарти”, когато става дума за него самия. Не очаквайте вярност от мъжа-Везни, чувствата му обикновено са доста повърхностни. Този коварно чаровен съблазнител не вижда нищо лошо в това да поддържа любовна връзка с две жени едновременно.

Мъжът-Везни харесва добре облечени дами с дълги коси и влажни и лъскащи на светлината устни.

Везните и секса



За мъжа-Везни основен приоритет в леглото е оргазмът на партньорката му. Така че достатъчно ще е да поемете инициативата и нежно (той не обича да бъде командван!) да му покажете какво трябва да направи за целта. Мъжът-Везни веднага ще изпълни желанията ви.

Внимавайте обаче да не го подплашите! Не бива да бързате с Везните, бъдете максимално търпелива. И в никакъв случай не си мислете, че просто си губите времето. Този подход ще ви позволи да се насладите на предварителната сексуална игра, а комбинацията от спокойствието му и неговото умение да обича със сигурност ще ви остави доволна накрая. Везните познават отлично женската анатомия, имат добре развита интуиция и са склонни да реализират своите и вашите еротични фантазии.

Мъжът-Везни е истински “секс-маратонец”, не се подвеждайте по неговата не-спортна външност. С него имате много добри шансове да изпитате оргазъм първа. Но внимавайте – щом сексът се превърне в рутина, мъжът-Везна ще загуби интерес към вас.

Той не е от мъжете, които ще разкъсат дрехите ви в порив на страст. За сметка на това той с удоволствие ще ви разсъблече бавно и чувствено, подчинявайки се на естетическия си усет. По време на прелюдията мъжът-Везни е търпелив, нежен, внимателен и изобретателен, а щом премине към самия акт, действа целенасочено и съсредоточено.

За него всеки интимен контакт е отделно и значимо събитие, нямащо нищо общо с рутинния секс “по задължение” или пък с грубото съвокупление “на крак” в тоалетната на някой нощен клуб. Той възприема жената като музикален инструмент, от който той извлича различни звуци с помощта на пръстите и езика си.

Липсата на контрацептиви не го притеснява – той с готовност ще замени стандартния акт с орална любов, или пък ще използва гърдите на партньорката, за да стимулира члена си. Всичко, което доставя удоволствие на жената, доставя удоволствие и на него. Той обаче трябва да знае много добре какво точно обича партньорката му.

Той е склонен към воайорство и с удоволствие може да наблюдава как друга двойка прави секс или пък да използва огледало, за да гледа отстрани себе си и партньорката си. Какво мисли той за вързаните очи, сексуалния боди-арт или пък аудио и видеозаписите на сексуалния акт? За него това са съвсем нормални практики, също както и “тройките” впрочем.

Известни мъже-Везни – Хю Джакман, Жан Клод Ван Дам, Майкъл Дъглас, Уил Смит, Мат Деймън, Еминем, Лучано Павароти и Джон Ленън.