Днес продължаваме поредицата си, посветена на мъжете според зодиакалния им знак.


Мъжът-телец

Твърдоглав и непреклонен инат. Телецът никога не взима прибързани решения, но набележи ли си цел, тръгва към нея бавно и сигурно и поваля всичко по пътя си като танк. Да спорите с Телец е загубена кауза. Той не само не умее да прави компромиси, но не иска и да се научи на това. За него винаги има само две мнения – погрешното и неговото. Никакви доводи няма да му повлияят. По време на спор той използва не само словесни аргументи, но и езика на тялото. И тъй като Телците обикновено са надарени от природата със здрави мускули, жестовете му изглеждат доста заплашителни.

Мъжът-Телец е твърдо убеден, че любовта от пръв поглед е болна измислица на романтиците. Той има нужда от време, за да се влюби, обикновено влюбването му е предшествано от дълъг подготвителен период. Стандартните кокетни “женски номера” не му въздействат.

Телецът обича комфорта. Ако ви покани на гости, обстановката ще е като в любовен роман – приглушено осветление, тиха приятна музика и шампанско, непременно сервирано в кофичка с лед. За мъжа-Телец всичките тези подробности са не по-малко важни от самия процес на прелъстяването и резултата му. Ако види, че дамата все още не е взела окончателно решение, Телецът може спокойно да пие една-две чаши вино и да отиде да си легне.

Мъжете-Телци се отличават със силния си усет за човешката природа. Ако критикуват някого, го правят конструктивно. Телецът не се плаши от тежка работа – колкото повече спънки и трудности среща по пътя си, толкова по-интересно ще му бъде.

Такъв мъж едва ли ще отиде на разпродажба, за да си купи по-евтини дънки. Той не пести пари за нуждите си, защото предпочита да има само най-доброто. Няма значение дали става дума за храна, питие или секс – за него всичко трябва да е от най-висша класа.

Праволинейните и директни Телци не харесват жени, които им досаждат с въпроси от типа “Много ли ме обичаш?”, изискват да им се пеят серенади под прозореца и на всяка глътка вино си мечтаят да намерят годежен пръстен на дъното на чашата.



Мъжът-Телец не се съмнява ни най-малко в сексапила си и затова не изпитва нужда да си вдига самочувствието за сметка на партньорката си. С него няма да ви се наложи да се преструвате или да се нагаждате към вкусовете му. За него жената е прекрасна такава, каквато е – естествена и непринудена.

Телецът знае цената на парите и си отваря портмонето (обикновено дебело), само ако е напълно сигурен, че е необходимо да инвестира в нещо. Никой не може да насили Телеца да се раздели със спестяванията си, единственият начин да ги похарчи е да го реши сам. Но не го мислете за скъперник – това, че не хвърля пари на вятъра, изобщо не означава, че няма да получите за рождения си ден обеци с диаманти, почивка в Париж или лаптопа на мечтите си.

Въпреки че Телецът прави впечатление на силен човек с непоклатимо здраве, той обикновено има нужда от доста време, за да се възстанови след боледуване. В сравнение с представители на други зодии обаче, е много лесно да го убедите да отиде на лекар. Той не се страхува от тях, тъй като инстинктивно чувства, че трябва да си поддържа здравето.

Общувайки с Телец, най-добре се въздържайте от меродавни съвети и поучения. Той изглежда миролюбив, но може лесно да се разяри. Телците се отличават със злопаметността си и с това, че не умеят да прощават. Така че не се изненадвайте, ако в гнева си той ви изреди всичките ви предишни прегрешения откак сте се запознали. Жените, които се опитват да въздействат на Телеца със заплахи или изнудване, ги очакват големи неприятности. По-добре действайте нежно!

Мъжът-Телец обикновено е ревнив. Ревността му е подобна на колекционерската страст – той не може да се раздели дори и с най-неугледния експонат от събраните дотук. След раздяла той ще обмисли сериозно предложението ви да “останете приятели”. Но не бързайте да се радвате, че ще запазите бившия си любовник като приятел. Телците са доста трудни за общуване хора и обичат да критикуват.

Мъжът-Телец е склонен да защитава мнението си, дори след като вече е изгубил спора. Междувременно рядко прави нещо, което да е полезно за околните – твърде егоцентричен е.

Мъжете, родени през първите две седмици под знака на Телеца обикновено са нетърпеливи. Те искат да видят резултата “тук и сега” и са толкова устремени към целта си, че често прахосват повече сили, време и нерви от необходимото. Родените през последните две седмици под знака на Телеца са по-склонни към обходни маневри, те са “нормални герои”, които винаги действат разумно.

С Телеца трябва да се държите като тореадор – не да тичате към него, а да изчакате търпеливо той сам да дойде при вас. Телецът е идеален партньор за търпеливи и разумни жени, които търсят силен мъж-защитник.

Телецът и секса



Мъжът-Телец обича секса. И ако други мъже го правят, за да се разтоварят, да заситят жаждата си за власт или да докажат собствената си мъжественост, Телецът не е такъв. Той се интересува от секса в чистия му вид – заради самия секс.

Може да се каже, че Телецът е идеалния любовник. Той разбира какво чувства партньорката му, бързо се възбужда, но никога не бърза да премине от любовната игра към самия акт, тъй като не обича спонтанния секс. За съжаление малко му липсва фантазия – не очаквайте нищо екзотично от Телеца в леглото! Той ще прави любов винаги по една и съща изпитана схема, за сметка на това ще дава всичко от себе си, за да не разочарова партньорката.

Някои жени намират Телците за малко скучни и праволинейни от сексуална гледна точка. Но пък резултатът при тях е винаги сигурен. Те компенсират липсата на въображение с умението си да правят любов до безкрайност.

Ако партньорката на мъжа-Телец иска малко разнообразие, ще трябва да поеме сама инициативата. Само че без заплахи – достатъчно е да намекне за желанията си. На Телеца ще му допадне да прави любов върху животинска кожа, ще го зарадвате и ако оберете с уста пръски шампанско от тялото му. Телците се възбуждат от естествените миризми на женското тяло и едва ли ще откажат да ви направят масаж. Не се изненадвайте, ако мъжът-Телец покрие с целувки пръстите на краката ви и ползва орален секс за прелюдия към акта. Телците обожават да използват езика си! Приемат аналния секс за нещо нормално.

Сред Телците има много бисексуални, които са способни да поддържат връзки с няколко партньора от различни полове едновременно. За тях е нещо съвсем естествено да преспят сутринта с мъж, а вечерта – с жена.

Известени Телци – Дейвид Бекъм. Други знаменити представители на този зодиакален знак са Тони Блеър, Пиърс Броснан, Джордж Клуни и Джак Никълсън.

Мъжете и любовта според зодията – Овен