Автор
Woman.bg

Мощно Новолуние в Овен! Всички желания се сбъдват

Новолунието е този специален отрязък от време, който ни се дава всеки месец, за да помечтаем. Този път то ще настъпи в знака на Овена на 28.03., точно в 5:57 ч. Ако не сте от най-ранобудните, не се притеснявайте, първите 8 часа са с най-силно действие. Това означава, че разполагате с времето до 14 часа, за да си намислите до 10 желания. Всяко Новолуние е свързано с различни теми, за които отговаря даденият зодиакален знак, в който то попада. Предстоящото Новолуние е първото за тази астрологична година, която настъпи с пролетното равноденствие на 20-ти март. То има силата буквално да рестартира всичко. Както знаете Овенът подкрепя темите за новите начинания, лидерството, смелостта и поемането на рискове. Представете си, че в момента е „най-плодородното“ време в годината, по време на което можете да посеете семенцата за следващите шест месеца! Затова не се бавете, а дайте воля на мечтите си.

Тази година Новолунието в Овен е с особена сила, защото в момента цели четири планети попадат в Овен - Уран, Меркурий, Венера и Слънцето. Това означава, че може да имате силно желание буквално да сринете до основи някои области от живота си и да започнете на чисто.

Не сте забравили, че планетата на любовта Венера в момента е ретроградна, нали? Така че това е най-доброто време да преподредите и вътрешния си свят и да поставите на една линия страстите и целите си.

Когато записвате желанията си, е много важно те да не бъдат свързани с други хора, такива желания просто не се сбъдват, защото никой няма право да се намесва в съдбата на друг човек. Освен това не забравяйте, че те не бива да бъдат формулирани в бъдеще време, а в сегашно. Добре е да изключите думичката „не“ от тях и да се фокусирате само върху положителни промени.

Най-добре е да напишете желанията си на листче, което да носите със себе си. Ако сте по-смели, можете да сложите и срок, в който искате те да се сбъднат.

Ето и няколко примера за добре формулирани желания:

Искам успешно ново начало ... (в област, която вие желаете)
Искам от мен да струи енергия и жизненост.
Искам смелостта да бъда себе си.
Искам да си намеря нова работа в ... (сферата, която вие желаете)

Всеки зодиакален знак се свързва и с различни области от здравето, а Овенът отговаря за областите на лицето, главата, очите, за акне и главоболия. Така че ако имате проблеми с някои от тях, сега е времето да си пожелаете подобрение например:

Искам пълно излекуване на очите ми.

Шест полезни съвета, които ще ти помогнат по време на Новолунието в Овен:

1. Превърнете яростта си в страст

Много е важно как и за какво използвате гнева си, той всъщност представлява много силна канализирана енергия. Ако успеете да я пренасочите, тя може да ви бъде изключително полезна.

2. Борете се за правата си

Отделете няколко минутки и си помислете за нещата, от които се отказвате твърде бързо, а са важни за вас. Не можете да казвате „не“ или пък да се откажете от цигарите и сладкото. А може би ви е трудно да защитавате позициите си пред авторитети? Сега е времето да промените всичко това.

3. Научете се кога е важно да бъдете егоисти

Болезнено искреният Овен може да ви даде силата да разберете кога е важно да защитите своите позиции и кога да отстъпите. Съществува един много полезен вселенски принцип, който може да ви помогне в такива случаи. Според него има два вида желания - първият е породен от това да получим и след това да споделим полученото, а вторият - облагодетелства единствено нас. Когато искаме нещо само и единствено за себе си, „изгаряме“ твърде бързо. Затова съсредоточете се върху неща, които ще донесат добро не само на вас, но и на хората около вас, а защо не и на обществото като цяло?

4. Припомнете си страстите си

Погълнати от ежедневието си, в което извършваме едни и същи дейности, често забравяме за страстите, които буквално са ни запалвали преди. Овенът обича да върши нещата с искрено желание и пламък, така че ще ви помогне отново да събудите любовта си към приключенията.

5. Развийте нов талант

Това Новолуние ни предизвиква да развием нови таланти и да покажем една неподозирана страна от себе си. Посветете идната седмица на писане, рисуване, а защо не и на пеене. Не е необходимо да станете истински специалисти в областта, достатъчно е да се опознаете по-добре по един неподозиран начин.

6. Внимавайте с напрежението

Всичко, за което ви разказахме досега, може да доведе до истински хаос в главата ви. Новото начало, проявите на смелост и откровеност са истински стресиращи елементи. Затова не забравяйте да си отделите и малко време за почивка, йога, медитация или просто приятен разговор на чаша вино с най-близките ви хора.