Автор
Woman.bg

Момичето, което се усмихва е красиво - Денина Мартин

Продължаваме да ви представяме нови имена от блог сферата - млади, свежи и талантливи дами, за които красотата и стилът са част от личността и живота им.

Поканихме Денина Мартин в редакцията на сайта в един омърлушен работен ден, в който всички стояхме с поглед, вперен в монитора, а наоколо се разнасяше меланхолична песен на Joss Stone. След тихо почукване на вратата в стаята влезе нежно момиче, с кокетна усмивка и приказна аура... Обстановката бързо започна да се променя, вероятно защото Денина донесе със себе си много спокойствие, ведрина и хубост. Да, на живо тя е също толкова хубава, колкото и на снимките в личния ѝ блог Purely me by Denina Martin, чийто фенове сме от няколко месеца вече.

Денина твърди, че ако вярва в красотата, то е защото всяка жена, която се усмихва, е красива. Ако е права, то всички ние се превърнахме в красавици заради усмивките, които тя изписа на лицата ни със своя лек нрав, спокойно присъствие и сладка срамежливост.

Запознайте се с Денина...

Разкажи ни как ти хрумна идеята да имаш собствен блог?

Всичко се случи много спонтанно, да не кажа случайно. Бях бременна в петия месец, когато с приятеля ми излязохме на разходка и той ми направи няколко снимки. Резултатът беше наистина добър и се замислих - „Добре, какво мога да направя с тези красиви снимки...?“ Всъщност имаше какво да направя – да създам нещо лично мое, което да посветя на любовта си към модата, което да ми доставя удоволствие и където ще мога да споделям подобни красиви моменти от живота си.

"Старая се да вдъхновявам дамите преди всичко с позитивизъм"

Вече имаш син...

Да, казва се Александър.

Нека разберем нещо и за самата теб – откъде си и накъде отиваш?

Израснала съм в долината на розите, Казънлък, но се преместих да живея в София. Накъде отивам... Напред и нагоре. Надявам се да се развивам в блогърската сфера. Винаги съм искала да създавам, да се изявявам като творец. Досега не съм имала възможността да го правя, но ето, че намерих моето си творчество.

Замисляла ли си се да създаваш дрехи или пък да работиш като стилист?

Със сигурност се замислям за това. Но на този етап искам да развия блога си преди да предприема други по-смели стъки в сферата на модата.

От кого си наследила стила си?

От майка ми. Всяко момиче се влияе малко или много от начина, по който се облича майка ѝ.

Защо реши да водиш блога си на английски?

Защото се целя към интернационална аудитория и разчитам на това, че българката, която следи модни блогове онлайн, владее английкси. Освен това смятам, че и снимките говорят достатъчно сами за себе си.

Кои блогове за мода те вдъхновяват?

Източник на вдъхновение ми е сайтът WhoWhatWear, също следя Viva Luxury, Gal Meets Glam, The Blonde Salad, The Fashion fraction.

Мечтаеш ли да посетиш някоя модна столица?

Париж е любимият ми град, също и стилът там. Не съм фен на английската мода.

В твоето прекрасно виртуално пространство място намират място публикации, свързани както с мода и стил, така и материали, свързани с грижа за красотата, здравословното хранене, случки от личния ти живот... Коя от темите все пак ти е слабост?

Темата за красотата.

Разкрий козметичен продукт, бе който не можeш?

Розовата вода. Израснах в град на рози и от малка много я ценя като средство за почистване на лицето. Използвам и бебешка козметика, при това още преди да се роди бебето ми.

Как поддържаш фигурата си?

В момента нямам много време да спортувам активно, но като цяло сутрин правя упражнения вкъщи... Когато бебето позволи (смее се.)

Когато става въпрос за мода – следваш ли новоизлюпените тенденции или се съобразяваш само и единствено с личния си вкус?

Съчетавам едното с другото. Следя тенденциите, но винаги ги подчинявам на собствения си вкус. Обичам да пазарувам и онлайн, тъй като се предлагат много неща, които няма как да купя тук от магазините. Дизайнерите, от които черпя вдъхновение са Марк Джейкъб и Майкъл Корс, както и гурутата в областта на модата Шанел и Ив Сен Лоран.

Склонна ли си да правиш експерименти с визията си?

Обичам да предизвиквам себе си, но не и да стигам до крайности. Поради простата причина, че обичам и държа да бъда естествена. Крайните експерименти ме изкарват извън зоната на комфорта, извън това, което съм.

Без коя дреха или аксесоар не си представяш пролет 2015?

Със сигурност пола, тип А-линия. Също така си представям пролетта оцветена в цвят camel, жълто, различни нюанси на кремаво. А като аксесоар – красив и женствен часовник!

Какъв съвет би дала на жените, когато пазаруват?

Винаги да мерят всичко, никога да не купуват на сляпо и с идеята, че „май“ ще им стои добре. Ние жените често подхождаме емоционално към пазаруването и е добре да има близък човек с нас, на чието мнение вярваме и държим.

Денина отговаря без да се замисли...

Книга, която всеки трябва да прочете: “Монахът, който продаде ферарито си”
Последният филм, който те разтърси: Гравити
Любимо ястие: Всичко вегетарианско
Коя песен можем винаги да свързваме с теб: “I was here” на Бионсе
Влюбена ли си: Да
Опиши се с три думи: Усмихната, добросърдечна и любяща
Крилата мисъл, която учи живота ти да лети: Всичко в този живот се случва с причина и винаги е за твое добро