Автор
Woman.bg

Момиче на Новото време: Смесица между Рок мацка и Синди Кроуфорд

Заглавието определено звучи странно и объркващо, но посланието му ясно се прокрадва зад думите, за да каже само едно – младата жена на идната година ще бъде секси смесица от нахакана рокаджийка и зашеметяваща Синди Кроуфорд.

Твърде секси, ако питате нас!

По същество нещата стоят така: декември месец е пълен, чак претъпкан от идеи за това как изпращаме старата година и как ще посрещнем новата.

Модните списания са ни осигурили сериозен набор от корици и фотосесии на най-пленяващите звезди и модели на съвремието.

И ако визията на Лейди Гага за декемврийския брой на Vanity Fair е повод да се нагледаме на ексцентризъм, а Скарлет Йохансон ни припомни колко е скеси и ретро в последния брой на списание Interview, то Vogue Париж и фотографът Niklas Hoejlund предлагат едно, да го наречем, „приложимо в ежедневието вдъхновение”.

Френското издание на Модната библия Vogue посреща началото на зимата с рок ритми и то в най-блестящия им вид. Достатъчно е само да погледнете корицата с Кейт Мос, преоблечена като Дейвид Бауи.

Една от фотосесиите в броя е озаглавена „More Than A Woman”, а визията на модела Аризона Мюс едвам успява да задържи бунтарския си дух в рамките на страниците на списанието.

В главите на някои от нас веднага зазвучаха Bee Gees, правейки асоциация с блестящите материи от фотосесията, но връзката с музикантите свършва до тук.

Основното послание на сесията е, че момичето на настоящето е нещо повече от жена, като основни елементи, предаващи тази идея са китарата, късата подстрижка, смелите цветове и материи.

А какво означава да си жена? Бърз поглед върху фотографиите на Niklas Hoejlund дава еднозначен отговор на въпроса.

Черно-бялата фотосесия с шведския модел Misse няма нужда нито от повече цвят, нито от сюжет и претенциозни дрехи, за да разкаже накратко колко секси и чувствена може и трябва да бъде Жената.

Нарочно или не, ефектът Синди Кроуфорд изпъква на преден план и сякаш тихо нашепва „ТЯ остава еталон на женствеността”.

Приликата на Misse със Синди на младини е поразителна – дълга и гъста кестенява коса, красиви, красиви, красиви очи, аромат на канела и характерен белег, различаващ я от останалите.