Днес, петъчно, на хоризонта се задава поредната компилация от звездни модни гафове, нагледно доказващи, че дори неограничените финансови възможности и близкото познанство с най-известните съвременни дизайнери, понякога не е достатъчно, за да се спасиш от стайлинг недомислица.

Звездите и театралните награди Evening Standart Theatre Awards

Събитието, провело се в Лондон, не просто събра на едно място театралния елит, но и се превърна в своеобразна арена, приютила не един, а цели два зрелищни звездни модни гафа.

Моден гаф от Кейти Холмс

Ще започнем със Салма Хайек и нейната бяла вечерна рокля от Alexander McQueen.

Дрехата е част от новата пролетно-лятна колекция на Сара Бъртан, представляваща елегантен апотеоз на романтиката и нежността, умело примесен с деликатни препратки към викторианската епоха. До тук добре, но няма как да не подчертаем, че въпросната бяла рокля е едно от най-слабите творения в цялата колекция и прилича на нещо, по-скоро направено от сладкар, а не от дизайнер, а Салма, облечена в нея, е нищо друго освен проява на потресаваща липса на вкус.

Защо ли? Защото тоалетът бе видимо няколко размера по-малък от необходимия на актрисата, защото една дама може да подчертае физическите си дадености без да акцентира толкова пошло върху тях, защото... Всъщност има ли нужда да изброяваме повече? Снимките на Хайек от вечерта определено са по-силни от думите.

Салма Хайек на почивка в Хавай с Пиърс Броснан (снимки)



В графа неуместни стайлинг решения попада и кадифената бордо рокля, с която на същото събитие се появи Кели Брук.

Дрехата сама по себе си не е модно бедствие, въпреки че лично ние никога не бихме облекли подобен тоалет, но върху тялото на пищния модел изглеждаше точно като такова.

Кройката на тоалета видимо не бе подходяща за фигурата на Кели и ѝ придаваше обем в и без това пищния ѝ по рождение ханш, а баланс в пропорциите изцяло липсваше, защото високото деколте напълно скриваше бюста на секси дамата.

Кели Брук: С гърдите ми много се забавляваме! (снимки 18+)



А в момента, в който видяхме снимките на вървящата по червения килим Кели, рабрахме, че бедствието е от десета степен.

Особената кройка на роклята и най-вече цепката в предната част на дрехата поставиха Кели в доста конфузна ситуация. Най-общо казано всяка крачка костваше на красавицата тежка цена, а именно бельото ѝ да е на показ пред целия артистичен елит на Великобритания.



Ама вие сериозно ли?

Този въпрос е първото нещо, което ни дойде на ум, когато видяхме визиите на Заина Дриди и Моли Кинг. Двете дами посетиха различни светски събития по различно време, но бяха белязани от една и съща тежка участ, а именно да изпълняват главна действаща роля в трагикомичната сага за омразния вятър, безмилостно развяващ това, което те наричат тоалет, а ние безвкусица. Вървенето и позирането им по червения килим, пък бе придружено от злощастно придържане на тънки парчета плат, неубедително прикриващи анатомическите им особености.

Защо, момичета, защо? Нима една дама не може да бъде секси и дръзка без да показва плът в такова количество?

Моден гаф от Ники Хилтън