Почти всяка средностатистическа жена си мечтае за по-слаба и по-стегната фигура, но понякога се случва така, че колкото и усилия да полагаме все не успяваме да се сдобием с такава.

За наша огромна радост модните стилисти са единодушни, че диетите и упражненията не са единственият вариант да си осигурим мечтаното тяло, според специалистите точният подбор и съчетание на дрехите и аксесоарите може да ни помогне да изглеждаме доста по-стройни.

Бижута

Експертите разкриват, че правилните обеци са способни да предадат на по-кръглото и бузесто лице продълговата и по-скулеста форма.

За да постигнете този ефект трябва да избягвате кръглите обеци, както и тези, които са във вид на малки топчета и халки, а да заложите на дълги обеци на висулка или такива с тясна правоъгълна и квадратна форма.

Основният съвет на модните стилисти е да използвате бижутата, за да привлечете вниманието към тези части от тялото си, които харесвате.

Например, ако искате да подчертаете хубавия си бюст, не ви е необходимо дълбоко деколте, а по-дълъг гердан, който визуално да накара тази област от тялото ви да изпъкне.

Дългото колие, също така ще ви помогне оптически да издължите врата и шията си.

Ако горната част на ръцете ви е по-обемна може лесно да отвлечете вниманието от нея с помощта на ефектни, масивни гривни, които да разположите върху китките си.

Обувки в телесен цвят

Сигурно сте забелязвали, че обувките в телесен цвят са голям хит сред звездите.

Това няма нищо общо с модните тенденции, а с факта, че обувките в такъв нюанс от цветовата палитра оптически удължават торса и създават илюзията за по-слаба и стройна фигура.

Поради тази причина стилистите съветват, ако все още не сте си набавили сандали в такъв цвят да го направите веднага.

Едноцветен тоалет

Експертите са категорични, че именно едноцветният тоалет е начинът да изглеждаме по-слаби и фини.

Подобно съчетание на дрехите е невероятен моден трик, който удължава долната част от тялото и ни помага да го превърнем в истински шедьовър.