Представяли ли сте си какво би станало, ако имахте свой собствен съветник за стил, който да ви казва кои цветове ви отиват? Кои съчетания са печеливши във всяка ситуация?

В този ред на мисли, звездите са онези привилигеровани хора, които, благодарение на своите стилисти, успяват да са на върха на модната вълна по всяко време.

Ако като нас сте фенове на звездния стил на Оливия Палермо и Алекса Чънг, няма да откажете няколко съвета от техните стилисти.

Носете един и същ цвят в различни нюанси

За базов цвят във визията изберете един определен, например синьото. Така можете да носите например тъмносини дънки, в съчетание с блуза в небесносиньо или тюркоазено.

Използвайте допълващи се цветове

Преди да излезете, наредете дрехите на леглото и ги наложете една върху друга, за да видите дали цветовете си отиват. Така например жълто и зелено стоят добре един с друг, както и оранжевото и синьото.

Изберете само два цвята за днешната ви визия

Не са ви нужни особено много цветове за да изпъкнете в тълпата. Спрете се на един базов - бяло, черно или кремаво, и балансирайте с нещо ярко, като например оранжево. Ако сте почитателка на пастелните цветове - те също стоят изключително с неутрален цвят, така че - експериментирайте.

Заигравайте се с формите

За да бъде тоалетът ви перфектен е нужно да анализирате правилно формите. Например асиметрична рокля балансирайте с чанта в правоъчълна форма. Дълга до глезените пола съчетайте с бохо чанта с дълга връзка тип "торбичка".

Малък цветен акцент в облеклото съчетайте с цвета на обувките

Оливия Палермо е класически пример за този тип стайлинг - тя го прави постоянно. Един малък детайл и имате перфектната визия.

Малките неща правят големи резултати

Понякога се случва случайно, понякога е търсен ефект, но ако цветът на чантата ви съвпадне с червилото, или пък шнолата ви е точният нюанс на гривната ви, вие се чувствате страхотно и изглеждате по същия начин.