Автор
Woman.bg

Модна ветеранка: гадже се намира и на 83 години

Ветеранката на модния подиум Кармен Дель`Орефиче води редовен сексуален живот, страхува се от артрита на пръстите и критикува младите си колежки, че гледат да се минат през леглото на някой мъж, за да успеят.

В интервю за изданието New you 83-годишната нюйоркчанка, която е вляза в Книгата за рекордите на Гинес с 68-годишния си стаж на модния подиум, разказва, че през 1945 г. когато вече се появявала по кориците на списания, често е ходила на снимки с ролкови кънки, за да пести пари от транспорта и дори е шиела вечерно време, за да спечели някой долар повече. На Кармен също така й се е наложило да заложи шевната си машина заради липса на пари.

Четете още: Най-възрастната манекенка с нова кампания

На 30 години Дель`Орефиче се опитала да изостави модния бизнес, решавайки че е твърде стара и е по-добре да се отдаде на възпитанието на детето си. Но на 45-годишна възраст се върнала на подиума и е дефилирала за такива марки като Chanel, Christian Dior, Moschino, Donna Karan. През 2009 г. тя стана лице на Rolex. И слез 80-годишнината си Кармен продължава да участва в ревюта и да се снима за рекламни кампании.

Дель`Орефиче е била омъжена три пъти и веднаж е била сгодена. Сега тя е в развод, а дъщеря й отдавна е възрастен човек. "Естествено, че имам сексуален живот както преди. Да не би да ме попитате дали още дишам", казва тя в интервюто си. Ветеранката не разкрива с кого се среща, но по думите й "гадже винаги се намира".

"Знам как да си осигурявам удоволствие. Може да имам отношения без романтика и задължения, но винаги съм готова за истинска любов", откровеничи събеседничката.

За външността си тя споделя, че й е провървяло с обмяната на веществата. "Ям с апетит и не броя калориите. Искам до получавам удоволствие от храната". Най-голямата й гастрономическа страст е сладоледът.

За младите си колежки Кармен, която впрочем е доктор от Университета по изкуствата в Лондон, се изказва пренебрежително. Тя смята, че в модния бизнес младото поколение търси слава с "неспортсменски" методи. "Да лягаш постоянно с някого в леглото е тежка работа. По-добре е тихо да трупаш професионален опит и да градиш по-стабилна кариера".

Кармен признава, че на 83 години не може да не мисли за смъртта. Но смята, че тя е нещо естествено, макар много хора да не разбират това. Все пак тя не се чувства зле за годините си. Най-много я безпокои артрита, особено на пръстите на ръцете. Заради него трудно борави с клавишите на любимия си смартфон.