След 20-годишен стаж в любовните връзки с модели, Леонардо Ди Каприо сподели преди време в предаването на CBS “This Morning”, че жената, която търси, трябва да бъде „смирена, с чувство за хумор и да не драматизира излишно“.

Актьорът се е срещал с едни от най-известните модели в света на модата, както и с актриси като Блейк Лайвли. Но едно е сигурно, Лео има слабост към дългокраките и стройни дами. Ето кои са красивите модели, сгушвали се в обятията му.

Наоми Кембъл (1995)

Леонардо и Наоми се срещаха още преди „Титаник“ да го направи холивудско явление. Днес те са добри приятели и най-скорошната им среща, запечатана от папараци, бе през 2013-та на парти на частната му яхта.



Кристен Занг (1996 – 1997)


Моделът заряза Леонардо малко преди да бъде заснет “Титаник”. Двамата опитаха да се съберат за втори път, но Кристен така и не успя да се обвърже за по-дълго с актьора.



Бижу Филипс (1998)

Днес Бижу е по-известна като актриса, но през 98-а се подвизаваше на модния подиум. Запознанството между двамата довело не само до кратка и бурна любовна авантюра, но и до запознанството на Филипс (покрай Ди Каприо) с много влиятелни хора от филмовата индустрия, които очертаха бъдещото ѝ професионално развитие като актриса.



Амбър Валета (1998)

Романсът между Лео и Амбър продължил едва няколко седмици...



Ева Херцигова (1998)

За първи път те се запознават на премиерата на филма „Желязната маска“. По това време Ева Херцигова е омъжена за барабаниста на Бон Джоуви Тико Торе и авантюрата с актьора не продължава повече от месец.



Жизел Бюндхен (2000 – 2005)

Жизел е първата дългогодишната приятелка на Леонардо, независимо, че през тези 5 години те ту се разделяха, ту се събираха. Моделът се запозна с бъдещия си съпруг Том Брейди в период на поредна, но и последна криза във връзката с актьора.



Бар Рафаели (2005-2011)


Актьорът и израелският модел бяха заедно 5 години, разделиха се за известно време и после отново направиха опит да се съберат..., но неуспешен. Бар беше смятана за най-голямата любов на Леонардо, след като той веднъж намекна за годеж. В крайна сметка те сложиха край на любовните си взаимоотношения. Бар Рафаели призна в свое интервю, че успяла да преживее раздялата напълно, след като видяла Ди Каприо с новата си приятелка Блейк Лайвли.



Мадалина Женеа (2011)

Румънската красавица също е сред завоеванията на Леонардо, но романсът им продължи до края на снимките на „Великият Гетсби“.



Ерин Хийтъртън (2011-2012)

Ерин е Ангел на Victoria's Secret, който се срещаше с актьора в продължение на почти година. Нещата между тях се развиваха доста добре, но изненадващо двата се разделиха през октомври 2012-а, като причината била разминаващите им се графици.



Тони Гарн (2013-2014)

Отново модел на Victoria's Secret, с който Леонардо се запознава на кино фестивала в Кан, но след една година “потайна”връзка двамата се разделиха. След раздялата с Тони се твърдеше, че актьорът излиза с модела Кати Клери, но оттогава двамата са зачене само веднъж и не е сигурно дали имат сериозна връзка.