Продължение.

Супер моделите, които не останаха безучастни към бизнеса и развиха собствени империи, залагайки успеха на името и идеите си.

Иман

След първата си поява на корицата на Vogue през 1976 година, родената в Сомалия Иман се налага като един от супер моделите в историята на модата. Тя се превръща в муза на дизайнери като Джани Версаче и Ив Сен Лоран, а всички в гилдията я наричат Иман Великолепната.

През 1994 година Иман създава своя собствена козметична линия Iman, предназначена за жени от различни етноси.



До 2010-та империята на бившия модел и съпруга на Дейвид Бауи й носи над 25 милиона долара на година. Освен това, Иман има своя дизайнерска линия дрехи Global Chic.



Синди Кроуфорд

През 80-те и 90-те години на миналия век Синди бе един от най-популярните модели в света. През 1992 година тя издаде касети с упражнения за красива фигура, които направиха огромен брой продажби в целия свят.



По-късно, в продължение на 6 години, тя беше водеща на предаването House of Style по MTV, докато най-накрая не сбъдна своята мечта да има собствена линия луксозни мебели - Cindy Crawford Home Collection.



Ел Макферсън

„Тялото” започва своята кариера на модел през 1980-та, но в средата на 90-те се пренасочва към бизнес сферата. Напуска досегашната си модна агенция и създава своя собствена - Elle Macpherson Inc.



Успява да заснеме поредица от филми с упражнения и пуска на пазара своя марка бельо - Elle Macpherson Intimates, която става супер популярна във Великобритания и Австралия.



Тя притежава и собствена козметична линия, а през 2010-та става водеща на предаването Britain’s Next Top Model.

Мила Йовович

Тя утвърди името си като модел и като актриса. Мила създаде и своя продуцентска компания - Creature Entertainment.



През 2003-та пусна модна линия, с помощта на своята колежка и приятелка моделът Кармен Хоук, която нарече Jovovich-Hawk.



Наоми Кембъл

Тя беше един от шестте най-големи супермодела през 90-те. През 1994 година направи и първата си стъпка извън модния подиум, написвайки новелата "Swan".

По-късно създаде компанията Design House of Naomi Campbell, под чието име пусна 7 свои парфюма.