Автор
Woman.bg

Модели ДО 130 см на Седмицата на модата в Париж!

През последните няколко сезона организаторите на Седмицата на модата в Ню Йорк упорито се опитват да разбият съществуващите стереотипи в модния бранш, включвайки в ревютата в рамките на форума модели с визия, която видимо не се вписва в общоприетите представи за това как трябва да изглежда една манекенка.

Въпросните модели са със забележими отпечатъци, оставени по телата им, от заболяване или нещастен случай, но увереността и харизмата, с която дефилират по подиума, не просто им помага да засенчат известните си и красиви дългокраки колежки, но и ги превръща в невероятно вдъхновение за милиони по света. Прочете повече за тях ето ТУК!

Едни различни селфита!

Затова се радваме, че тази прекрасна инициатива, пропряваща път на различните модели, тези, които с визията си разбиват на пух и прах съществуващите стереотипи, вече не се разпространява само в рамките на САЩ, но достигна и до Стария континент и по-конкретно до Седмицата на модата в Париж.

Там, във френската столица, преди броени дни се проведе ревю, което в разрез с обичайните стереотипи, гласящи че моделите трябва да са високи и слаби, представи манекенки с височина до 130 сантиметра. Под силните аплодисменти на публиката, те дефилираха, облечени в тоалетите от новата колекция на New York Creative Business House's tailor-made collection, доказвайки, че красотата е нещо много повече от физическа даденост, тя е харизмата, тя е силата на духа и безстрашието в очите.

"Много едра" за модната индустрия

Иновативното ревю бе организирано от френската асоциация "Donnons-leur une chance" / "Да им дадем шанс" и се провежда за трети пореден път, след като дебютира в Париж миналата година и бе показано отново по време на зимните ревюта в Ню Йорк. Следващата година то ще промени представите за мода и модели и в Азия по време на дните на модата в Токио.

"Това променя мисленето на хората за нас. Аз харесвам модния свят и затова исках да участвам в ревю, признава една от участничките - Ема, в Париж. "Освен това това дава идеи на дизайнерите как да правят дрехи за нас", добавя тя.