Автор
Woman.bg

Модата при очилата и как да изберем подходящи за нас

Нищо не отива на летните дни така, както хубави слънчеви очила.

Те са не само красив аксесоар, който много говори за стила на притежателката им, но и осигуряват комфорт и защита през слънчевите дни. Затова и изборът на слънчеви очила не трябва да се прави с лека ръка, а да бъде добре обмислен. Като ви съветваме да се съобразите не само с модните тенденции, но и да подберете такъв модел, който да отива на формата на лицето ви.

Авиаторските очила са на мода за поредна година, но този път се задават на хоризонта с интересни пластмасови рамки, придаващи им пленително седемдесетарско излъчване. Този модел пленява и с факта, че отива на почти всяка форма на лицето. Несъмнено обаче подхождат най-много на дами с продълговато лице и с по-правоъгълни черти, защото им придават по-меко и хармонично излъчване.



Тазгодишните тенденции при очилата са свързани не само с формата на рамките, но и с цвета на стъклата. Кафявите и черните вече слизат от пиедестала, за да направят място на стъклата, потопени в ярки цветове.

От розови през зеленикави до жълти – на каквито и да заложите, бъдете сигурни, че ще сте в крак с модата.



Очилата с кръгли стъкла са тотален хит това лято, ако съдим по модните ревюта на топдизайнерите. От такива с по-малки стъкла до тези, които покриват почти половината от лицето, изборът на модели е неограничен.

Но трябва да вземете под внимание факта, че очилата с кръгли рамки не отиват на дами с по-овална и кръгла форма на лицето. Идеален избор са за представителки на нежния пол със сърцевидно и квадратно лице.



Сред актуалните модели тази година са очилата с рамки тип "котешко око". Ефектни и с изящно излъчване ала-стария Холивуд, те са идеалното допълнение към всеки летен тоалет, а според стилистите са най-подходящи за дами с квадратна форма на лицето.



Това лято дизайнерите издигат в култ рамките с геометричните форми. Особено актуални са очилата с петоъгълни, та дори и шестоъгълни рамки. Затова ако сте натура, която обича да експериментира с визията си, ви препоръчваме да заложите именно на такива.