Автор
Woman.bg

Мода зад волана: Как да направиш колата стилна отвътре

Колата е колкото средство за придвижване от едно място на друго, толкова и допълнителен акцент към нашия стил. Тя неусетно става част от нас - защото сме навсякъде заедно, спасява ни от дъжд и от прекалено горещо време. Освен това, понякога отделяме точно толкова време за поддръжка на колата си, колкото отделяме за пазар на дрехи или beauty процедури.

Ето защо ти предлагаме няколко съвета как да украсиш колата си отвътре, за да ти създаде това едно уникално усещане и да се гордееш с возилото ти, което да притежава нотка от твоя собствен стил!

Волана

Не е нужно да го правиш особено цветен, или пък в розов цвят, за да изглежда стилно и по женски. Можеш да си поръчаш облекло за кормило в любимия си цвят, или пък кожено такова.

Този цветен акцент приковава погледите на пасажерите и ще внесе доза кокетност. Освен това, много жени споделят, че им е по-удобно да държат волана, благодарение на подобен аксесоар, особено ако той е плътно прилепнал за кормилото. Създава усещане за комфорт и лукс в колата, което ще оцени всеки, който се качи при теб в автомобила!

Ключодържателя

Можеш да си избереш ключодържател, който да ти напомня за любима страна, която си посетила, за любима музика, модна марка, а защо не и за любима храна. Тъй като често ще използваш този ключодържател, е добре да е такъв, който ти допада и който има сантиментална стойност. Когато започнеш да возиш приятелките си с новата си кола, те със сигурност ще бъдат първите, които ще ти подарят оригинален ключодържател, тъй като това е най-популярният подарък за ново возило, сочи ново проучване.

Ароматизатора

Можеш да избереш ароматизатор в цвят, който е в тон с тапицерията или такъв във форма на любимото ти цвете. Тези във формата на животни или играчки също имат своя чар, ако си падаш по такива. Освен това, за никого не е тайна, че когато влезе в колата, първото нещо, което усеща е ароматът ѝ. Ето защо, подбери добре с какъв ароматизатор ще "обзаведеш" атомобила си. Ние те съветваме да избираш по-меки аромати, дори да се довериш като доказано отпускащото ухание на лавандула.

Хубаво е, когато се прибираш вкъщи след дълъг работен ден, да се отпуснеш в колата с мек аромат и хубава музика. Така дори задръстванията ще ти се струват не чак толкова изнервящи!

Възглавници на задната седалка

Някои дами предпочитат да внесат необходимата доза характер и удобство в колата си за пасажерите на задната седалка, като сложат възглавници. Те могат да бъдат в контрастиращ на тапицерията цвят. С това удобство ще покажеш, че никога не подценяваш удобството на своите гости в колата.

Още един съвет - хубаво е ако избереш цветен акцент на кормилото, да съчетаеш неговия цвят с този на възглавниците на задната седалка. Избери такива в естествени материи, за да не събират много прах и да са достатъчно удобни дори за спане, когато например сте запланували с приятелите ти лагеруване на открито. Разбира се, хубаво е да имаш в колата си и одеало, особено за случаи като споменатия. Можеш да го избереш в същия цвят като възглавниците.

Седалките

Можеш да помислиш за освежаване на интериора именно благодарение на смяна на тапицерията в по-свеж цвят. Това ще ти донесе доза спокойствие докато караш. Специалисти съветват да сменяш от време на време тапицерята, за да промениш нейния облик изцяло, но и за да не стоиш на вечно прашни седалки, особено ако ти или някой от хората, които возиш, има алергия към прах. Тапицериите в кожа или сатен са дори по-лесни за поддържане - могат да се чистят с прахусмукачката по-лесно, в сравнение със седалките от плат, например.

Още по темата четете тук: Как да се справите с ръждата в и извън дома ви