Ако смятате, че получаването на няколко оргазма по време на един полов акт е недостижима мечта, жестоко се лъжете.

Множественият оргазъм не е привилегия на галениците на природата. Това удоволствие е достъпно за повечето от нас.

Може да имате своя специфична представа за това какъв трябва да е множественият оргазъм. В случая е важна психологическата нагласа. Една уверена жена може лесно да постигне оргазъм, а подсъзнателната готовност за него ще го превърне в множествен.

Според сексолозите има няколко типа множествен оргазъм:

* поединичен – когато между отделните оргазми има съществени паузи;
* последователен – с интервали между оргазмите от няколко минути;
* сериен – с интервал между оргазмите от няколко секунди.

Всяка жена е уникална. На жените им е по-лесно да получат множествен оргазъм, отколкото на мъжете. Какво трябва да направите?

Не се спирайте на първия оргазъм. След като веднъж сте изпитали върховото удоволствие, продължавайте! Не прекъсвайте ласките, можете да си позволите кратка почивка от няколко секунди. Тренирайте собственото си тяло както с партньора, така и насаме – при всеки удобен момент редувайте стягане и отпускане на мускулите на влагалището.

Отпуснете се и пропъдете ненужните мисли. Вие искате и можете! Ако по време на акта се тревожите за нещо („трябва да пребоядисаме тавана“ или „бавят ми заплатата“), ще ви е трудно да постигнете дори и един оргазъм, камо ли няколко поред!

Четете още: 6 тайни на мастурбацията

Опознайте тялото си, поиграйте си с него. Намерете най-чувствителните си ерогенни зони и насочете партньора към тях. Умението на мъжа да стимулира G-точката със сигурност ще ви помогне да изпитате множествен оргазъм. Но не забравяйте, че имате и много други чувствителни зони. Пробвайте! Стимулирайки няколко ерогенни зони едновременно, ще повишите шанса да получите множествен оргазъм.

Често жените получават оргазъм при определен ритъм на акта. Помолете партньора да променя темпото и дълбочината на проникване или задайте ритъма сами. Има редица пози, в които можете да го направите. Експериментирайте.

Четете още: 80% от жените предпочитат традиционния секс

При нужда ползвайте лубрикант. Недостигът на естествена смазка може да стане причина за дискомфорт и дори болка. Не се срамувайте да ползвате допълнителни средства.

И един последен прост съвет – обикнете себе си и тялото си. Вие сте създадени за любов и заслужавате максимално удоволствие!