Много мъже мислят, че са тигри в леглото и че всяка жена, с която са прекарали една нощ, ще ги помни до края на живота си.

Д-р Хари Фиш, експерт в областта на секса и автор на книгата The Ultimate Sex Education for Grown-Ups, не може да се съгласи с това твърдение. Книгата на д-р Фиш е наръчник за сексуално образование за възрастни.

В своето изследване д-р Фиш опровергава резултатите от предишни изследвания, според които средностатистически сексът продължава около 7 минути.

Според специалиста 45% от мъжете изпитват оргазъм в рамките на 2 минути след началото на половия акт. Това време не е достатъчно за тяхната партньорка, защото жените се нуждаят средно от 5 до 7 минути, за да изпитат оргазъм.

Четете още: Зодиите и сексът

Девойките на около 20-годишна възраст правят секс на всеки два дни. Дамите между 30 и 50 години правят секс два пъти седмично, а жените над 50 г. по-малко от веднъж седмично.

Според д-р Фиш качеството на секса е по-важно от неговото количество. Той твърди, че някои двойки са доволни от редовен и чест секс, докато други предпочитат качеството вместо количеството.

"Това е напълно нормално. Важно е хората да правят това, което им харесва, по начин, който им харесва. Въпросът не е в това колко секс правите, а в това колко вие и вашият партньор сте доволни от секса. Качеството винаги печели. Въпросът е за удоволствието", казва д-р Фиш, цитиран ото БГНЕС.