Решихме да поглезим кожата си, за да изглеждаме особено красиви през лятото. Посветете няколко минути на красотата, забърквайки домашни маски от различни плодове.

Плодовете подхранват кожата с много витамини, имат свойството да се справят с бръчни, несъвършенства и са много богати на антиоксиданти. Освен това важното свойство да хидратират и детоксикират кожата.

Ето някои от най-вкусните и полезни домашни маски с ябълка, ягоди, банани и киви:

Маска от ябълка


Настържете една ябълка и я смесете с 1 белтък и лимонов сок. Нанесете върху кожата, оставете да действа 15-20 минути и изплакнете с хладка вода. Маската има подхранващо и почистващо действие.

Маска от ягоди

Има тонизиращ ефект, зарежда кожата с витамини, прави я по-свежа и гладка. Върху добре почистено лице нанесете кашичка от намачкани узрели ягоди. Изплакнете с хладка вода след 15-20 минути и намажете кожата с подхранващ крем.

Четете още: Зоуи Салдана никога не излиза без грим

Маска от киви

Смесете 1 киви с 2 с.л. кисело мляко. Намажете лицето и оставете да действа около 20 минути. Изплакнете с топла вода. Тази маска зарежда кожата с витамини.

Маска от банан

Веществата, които се съдържат в банана, действат освежаващо на кожата, като я подмладяват и изглаждат. Намачкайте добре 1 плод, докато се получи гъста каша. Нанесете върху лицето и оставете да действа 15-20 минути. Накрая изплакнете със студена вода.

Четете още: Какво говори прическата за характера на жената