Диетата с млечни продукти е цяло изпитание на волята, но крайният резултат от нея е впечатляващ. Този хранителен режим е доста строг, като се набляга изцяло на мляко. В него и в неговите производни се съдържат калций, белтъчини и други ценни вещества, които са изключително полезни за здравето.

Според последните научни данни от изследвания нискокалоричната диета съществено облекчава процеса на загуба на тегло и премахване на излишните мазнини. Учените смятат, че високото съдържание на калций снижава продукцията на калцитриола, което пък от своя страна кара мастните клетки не само да губят мазнина, но и пуска механизмите на изгаряне на мастната тъкан.

Важно е да знаем, че недостигът в организма на калций стимулира процесите на натрупване на мазнини. Освен това калцият предпазва от загуба на мускулна маса по време на слабеенето. Нормалното количество калций, необходимо за човек се колебае на 1500-2500 мг. за денонощие.



Млечната диета топи 5 кг за седмица!

Диетата с млечни продукти е изключително добър вариант за бързо сваляне на килограми. Освен това, докато спазвате режима няма да навредите на организма си, защото млякото е една от най-полезните храни за човек.

Понеделник


Закуска - Кафе с мляко или само мляко – колкото ви се пие; Обед - кисело мляко с мюсли; Вечеря - картофена салата с мляко (сварявате колкото ви се ядат картофи, нарязвате ги, добавяте лук, малко олио, кисело мляко, сол. Пригответе си повечко от нея, защото ще я ядете цяла седмица.

Вторник


Закуска - кафе с мляко или само мляко – колкото ви се пие; Обяд - кисело мляко с мюсли – до 3 кофички; Вечеря - макаронена салата с мляко (варени макарони с лук, олио, сол и кисело мляко)

Сряда

Закуска - кафе с мляко или само мляко – колкото ви се пие; Обяд - кисело мляко с мюсли – до 3 кофички; Вечеря - картофена салата с кисело мляко

Четвъртък

Закуска - кафе с мляко или само мляко – колкото ви се пие; Обяд - кисело мляко с мюсли – до 3 кофички; Вечеря - макаронена салата с кисело мляко



Петък

Закуска - кафе с мляко или само мляко – колкото ви се пие; Обяд - кисело мляко с мюсли – до 3 кофички; Вечеря - картофена салата с кисело мляко

Ако имате воля да продължите с диетата, следват 2 нелеки дни. В събота трябва да сте единствено и само на кисело мляко, а в неделя – на вода. Препоръчително е диетата да не се повтаря преди изтичането на по-малко от 6 месеца.